AK Partili Çelik'ten 'Hüseyin Aygün' açıklaması

AK Partili Çelik'ten 'Hüseyin Aygün' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran PKK’nın ‘gözaltına alma’ ve ‘alıkoyma’ gibi ifadeler kullanarak, kendisine ‘paralel devlet imajı’ vermeye çalıştığını belirtti.

Çelik, twitter'dan takipçilerine attığı mesajlarda, PKK’nın farklı düşünen Kürt vatandaşları baskı altına alarak diktatörlük ilan ettiğini ve şimdi de aynısını Alevilere yapmak istediğini vurgulayarak, “PKK, Hüseyin Aygün'ü kaçırırken ‘gözaltına alma’, ‘alıkoyma’ gibi ifadeler kullanarak kendine paralel devlet imajı vermeye çalışıyor. PKK’nın bu eylemle Alevileri neden karşısına aldığı sorusu soruluyor. PKK’nın Kürt vatandaşlarımıza tavrıyla benzer bir durum bu. PKK, farklı düşünen Kürtleri baskı altına alarak, Kürtler üzerinde diktatörlük ilan etti. Şimdi aynısını Alevilere yapmak istiyor. Aygün'ün kaçırılmasıyla PKK, Alevi kesimde terör karşıtı kesimlere ve PKK karşıtı sol gruplara gözdağı vermek istiyor. Nitekim BDP'lilerin de kendileri gibi düşünmeyen Kürtleri ‘ihanetle’ suçlamaları ve yeri geldikçe tehdit etmeleri aynı mantığın ürünü” dedi.


  Alevileri kendi tabanı gibi göstermeye çalışan PKK’nın ve Alevileri müttefiki gibi göstermeye çalışan BDP’nin bunda başarılı olamadığını belirten Çelik, “Şimdi PKK, Alevi kesimi baskı altına almak için kamuoyu önünde farklı düşünce ifade eden Alevilere gözdağı vermeye çalışıyor. PKK, uzun zamandır Kürtlere karşı uyguladığı baskı, tecrit ve asimilasyon politikasını şimdi Alevilere karşı uygulamak istiyor. Ortadoğu diktatörleri dünyaya nasıl bakıyorsa, PKK aynı şekilde bakmaktadır. PKK'ya stratejik akıl atfetmek boş bir çabadır” ifadelerini kullandı.


  PKK’nın Kürtlere uyguladığı baskı ve sindirme politikasını Alevi kesime uygulama amacında olduğunu vurgulayan Çelik, PKK’nın “Kürt kimliğini savunuyorum” diyerek en büyük savaşı ‘Stalinizm’i kabul etmeyen Kürt kimliğine açtığını ve bunu yaymak istediğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.