AK Partili Kaya'dan BÜYÜK GAF

AK Partili Kaya'dan BÜYÜK GAF

"Çetelere ilk defa bir lider sahip çıktı. O da Erdoğan"

Ardahan AK Parti milletvekili Saffet Kaya, "Çetelere ilk defa bir lider, bir devlet adamı, bir siyaset adamı sahip çıktı. Onun adı da Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Kaya, Ardahan il teşkilatındaki konuşması sonrasında HABERTÜRK muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen çetelere karşı savaş açtığını söylemek istemiştim. Ama dilim sürüçtü, farketmedim. Kimse de beni uyarmadığı için düzeltmedim. Böyle bir şey söylemem mümkün mü" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Ardahan'da yaptığı gezi ve incelemelere katılan Ardahan AK Parti milletvekili Saffet Kaya, AK Parti il binasında partililerle biraraya geldi. Kaya'nın Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırdığı konuşmasının bir bölümünde yaptığı gaf, şaşkınlığıa neden oldu.

Milletvekili Kaya, AK partinin iş başına gelmesinin ardından özellikle Türkiye'de yuvalanan çetelerin üzerine büyük bir kararlılıkla gidildiğini belirterek, "Türkiye'nin kanını emen bu çetelerin kökü bu hükümet zamanında kazındı. Türkiye'de oynanan çok ciddi oyunlar var. Türkiye'yi kaosa sürüklemek istenen ciddi şebeke ve çeteler var. Bu çetelere ilk defa bir lider, bir devlet adamı, bir siyaset adamı sahip çıktı. Onun adı da Tayip Erdoğan'dır.' Demesi kendisini dinleyenleri şaşırtırken, Kaya'nın ne dediğinin farkına varmayıp, konuşmasını düzeltmemesi de dikkat çekti.

DİLİM SÜRÇTÜ

Yaptığı konuşma sırasında Başbakan Erdoğan'ı çetelere sahip çıkan bir lider gibi göstermesinin tamamen bir dil sürçüşmesnden kaynaklandığını belirten Kaya, HABERTÜRK muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaptığım konuşmada Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen çetelere karşı savaş açtığını söylemek istemiştim. Ama belki yorgunluktan olacak dilim sürüçtü. Bunun hiç farkında olmadım. Kimse de beni uyarmadığı için bunu düzeltmedim. Konuyla ilgili bir düzeltme metni geçeceğim. Böyle bir şey söylemem mümkün mü " diye konuştu
 
Fakir YILMAZ / HABERTÜRK

Etiketler :