'AK Partili olmaktan utanıyor mu?'

'AK Partili olmaktan utanıyor mu?'

Eski yol arkadaşı Ertuğrul Günay'a sert eleştirilerde bulunan CHP'li Yılmaz Ateş "Allah yolunu açık etsin" dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Anayasa değişliğine ilişkin paketten dolayı CHP’ye yönelik eleştirilerine ser tepki verdi.

Ateş, “Sayın Günay, AKP’de olmanın utancını yaşıyor. Bunu da, bize sataşarak örtmeye çalışıyor” dedi.

İnternethaber'in sorularını yanıtlayan Ateş, Bakan Günay’ın, CHP’de olduğu yıllarda Bakanlara, “Kırmızı plakalı arabalara binmiş panda yavruları” dediğini söyledi.

Ateş, CHP’ye eleştirilerde bulunan Bakan Günay’a da, “Bir daha da dönüp kendi ayıbını bize saldırarak örtme girişiminde bulunma” diye de seslendi.

“Sosyal demokrasi kültüründe yetişmiş birisi, bu kadar totaliter bir yönetimi içine sindirebilir mi?” sorusunu da yönelten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in işte İnternet Haber’in sorularına verdiği yanıt:

CHP’nin eski Genel Sekreterleri’nden şimdiki Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay, partisi AKP’nin Antalya Manavgat ilçe örgütünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Yaptığımız anayasa değişikliklerinin milletin çok önemli kesiminde, CHP'nin içerisinde de hala sosyal adalet, demokrasi duygularını kaybetmemiş olan geniş kesimdeki bulduğu yansımadan sonra CHP üst kademesi de düzeltme yapma ihtiyacı hissetti. 'Bazı maddeleri destekleyebiliriz' dediler. Günaydın denir buna. Gece yarısı günaydını” diyor. Siz ne diyeceksiniz?

ATEŞ - Bizim partimizde de geçmişte diğer partilerde görev yapmış, hatta sağ siyasal partilerde görev yapmış, önemli makamlara gelmiş olan kişiler bugün bizde milletvekilidirler. Ama bunların hiç biri dönüp geldikleri partiden bir utanç duymadıkları için, onlar kendi geçmiş partilerine yönelik en ufak bir eleştiride bulunmadılar. Sayın Günay’ın her fırsatta dönüp partimize saldırması herhalde taşıdığı utançtan kaynaklanmaktadır. Yani, AKP’de olmanın utancını, bu yolla dışa vurmaya çalışmaktadır. Sayın Günay, partimizde görevlerde bulundu, ayrıldı gitti, şimdi Bakanlık koltuğunda oturmaktadır. Bir dönem Sayın Günay, bizim partide iken, Bakan olan arkadaşlarımıza, “Panda yavrusu” diyordu, “Onlar Bakan değil, kırmızı plakalı arabalara binmiş panda yavruları” diyordu. Şimdi kendisi o konuma düşmüş olmalı ki… Yani adı Bakan ama yetkisi yok, etkisi yok… Bunun ezikliğini taşıyor. Bu ezikliği de, partimize sataşarak, laf atarak gidermeye çalışıyor. Sayın Günay’a önerim: Allah yolunu açık etsin. Ama bir daha da dönüp böyle kendi ayıbını, bize sataşarak örtme girişiminde bulunmasın.

AKP’de olmaktan neden utanç duysun?

ATEŞ –
Sol demokrasi kültüründe yetişmiş birisi, bu kadar totaliter bir yönetimi içine sindirebilir mi? Demokratik hak ve özgürlüklerin budandığı, bir ortamda o eğer o makamda oturuyorsa, eğer bilim adamları, geçmişte aynı kaderi paylaştığı gazeteciler suçsuz yere yıllardır cezaevlerinde tutuluyorsa Sayın Günay o koltukta hala oturuyorsa, bunun utancını yaşıyor. Bunu da bize saldırarak gidermeye çalışıyor. Sizden ricam bana Sayın Günay’la ilgili başka soru sormayın. Onu muhatap almaya değmez. Onun söylediklerinin ciddiyeti yok. Allah yolunu açık etsin.

Etiketler :