AK Parti'li Turan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun THK ziyareti sonrası açıklamalarına tepki:

AK Parti'li Turan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun THK ziyareti sonrası açıklamalarına tepki:

"Sayın Kılıçdaroğlu yatıyor kalkıyor, THK’nın uçaklarıyla ilgili birbirinden farklı mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlarıyla oynuyor, toplumda huzursuzluk oluşturmaya çalışıyor. Adeta yangına körükle gidiyor...

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Hava Kurumu (THK) ziyaretiyle ilgili olarak, "Sayın Kılıçdaroğlu yatıyor kalkıyor, THK’nın uçaklarıyla ilgili birbirinden farklı mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlarıyla oynuyor, toplumda huzursuzluk oluşturmaya çalışıyor. Adeta yangına körükle gidiyor. Kılıçdaroğlu dün THK ziyaretinin ardından ‘Çalışabilir uçak yok.’ demişti, bugün ‘Var.’ diyor. Kendi bir şey söylüyor, grup başkanvekilleri başka şey söylüyor." dedi.

Turan, partisinin Lapseki ilçe başkanlığını ziyaret edip partililerle görüştü. Burada gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan bulunan Bülent Turan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun THK'ye yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Ülkenin bir çok noktasında orman yangınları çıktığını ve bu yangınların günlerdir söndürülmeye çalışıldığını belirten Turan, "Herkes yanan ciğerlerimize, ormanlarımıza odaklanmışken ucuz siyasi polemikler çıkarmak tam bir CHP klasiği. CHP, Kılıçdaroğlu’yla altı oku unuttuğu gibi, siyasi ahlakı ve nezaketi de unuttu. Sayın Kılıçdaroğlu yatıyor kalkıyor, THK’nın uçaklarıyla ilgili birbirinden farklı mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlarıyla oynuyor, toplumda huzursuzluk oluşturmaya çalışıyor. Adeta yangına körükle gidiyor. Kılıçdaroğlu dün THK ziyaretinin ardından ‘Çalışabilir uçak yok.’ demişti, bugün ‘Var.’ diyor. Kendi bir şey söylüyor, grup başkanvekilleri başka şey söylüyor." dedi.

Turan, THK'nin kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek statüsünde olduğunu, 96 yıllık kurumun kayyım sürecinin en büyük müsebbibinin ise CHP olduğunu vurguladı. THK'nin eski yönetim kurulu üyelerinin çoğunun CHP milletvekili ya da adayı olduğuna işaret eden Bülent Turan, şunları kaydetti:

"Düne kadar kurumun avukatları varken bile özel sözleşme imzaladıkları avukatları CHP’li meşhur isim ve kızıydı. Elini attığı her şeyi kurutan CHP, bugünkü THK’nin içinde bulunduğu durumun da en önemli sebeplerinden. Hatırlayın, nasıl ki CHP siyasi vesayeti temsil ediyorsa bürokratik vesayetin kollarından biri de düne kadar THK idi. Onlarca yıl tek el olarak kurban derileri toplandı, mahallesinden arkadaşından deri alan mahkemelerde süründürüldü, okullara bağış zarfları dağıtıldı. Tarım uçakları, sivil havacılığa destekler beklenirken az sayıda beyaz Türk’ün keyfi için kurum adeta arpalık olarak kullanıldı, borca battı. CHP’nin bir dönem arka bahçesi haline getirdiği THK’yi kayyım bile kurtarmakta zorlanıyor. Dolayısıyla THK ile ilgili eleştiri yapacak en son kişidir Kılıçdaroğlu. Kötü niyetlilere rağmen devlet millet el ele bu süreci aşacağız. Devam eden yangınları da kısa sürede söndürüp yanan her yeri yeniden ağaçlandıracağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.