AK Parti'nin 'B' Planı

AK Parti'nin 'B' Planı

Ak Parti'ye yeni bir kapatma davasının açılması durumunda hükümetin derhal seçime gideceği öne sürüldü.

Ak Parti hakkında yeni bir kapatma davasının açılacağı yönündeki iddiaları yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Kapatma davasının gelip gelmeyeceğine Yargıtay Başsavcısı'nın bir ay önce verdiği cevap ve ardından Başbakan Erdoğan'ın verdiği tepkiden sonra tartışma biraz yatışmıştı. Ancak, Erzurum'daki tutukalama olayından sonra Ankara'da patlak veren yargı krizi konuyu yeniden gündeme getirdi. Konuyu gündeme getiren asıl olay, yargı krizi çıktığı sırada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da devreye girmesi oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan dün yapılan yazılı bir açıklama, Ak Parti hakkında kapatma davasının açılıp açılmayacağı tartışmalarını yine şiddetlendirmiş oldu. Açıklamada özetle hükümetin yargı üzerinde etkide bulunup bulunmadığının Habur anlaşması iddiaları ile Erzincan-Erzurum gelişmeleri çerçevesinde inceleme başlatıldığı duyuruluyordu.

Bu durumda AK Parti aleyhinde yeni bir kapatma davası olursa ne olur sorusu gündeme geliyor.

Yazar Murat Yetkin, Radikal'deki köşesinde bu konu hakkında bugün önemli bir detay aktardı. Yetkin, dün AK Parti yönetiminden, etkili bir ismin-isminin açıklanmaması kaydıyla- kendisine yaptığı açıklamayı aktardı.

 İşte "dava açılırsa ne yaparsınız" sorusun partilinin verdiği cevaplar: “Böyle bir durumda kimse bizden boynumuzu Anayasa Mahkemesi’nin giyotinine uzatmamızı bekleyemez. Öncelikle halka anlatırız, ama biz de halkın mahkemesine gideriz. Bir kapatma davası açılması durumunda hemen seçime gideriz. Başbakanımız 2010’da bir erken seçime gitmeyeceğimizi açıkladığı doğru; ama böyle bir gelişme durumu değiştirir. Çünkü çıkacak karar da, kapatma durumunda kimlerin siyasetten yasaklanacağı da az çok kestirilebilir. Bunu kabullenemeyiz. Halk böyle tertiplere sesini çıkarmıyor, ama eline güç geçince en iyi şekilde kullanıyor. Böyle bir dava, AK Parti’yi kimilerinin umduğu gibi bölmez, tersine pekiştirir, güçlendirir."

Etiketler :