AK Parti'nin Seçimdeki büyük oy hedefi

AK Parti'nin Seçimdeki büyük oy hedefi

Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran'daki seçimlerde yüzde 50 oy almayı hedeflediği belirtilmişti. AK Parti SKM'nin teşkilatlara gönderdiği oy hedefi ise, Erdoğan'ın beklentisi ve tartışılan anketlerin de çok üstünde.

AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, ''Şimdiye kadar aldığımız oylardan daha çok oy alacağımızı bekliyoruz. Benim hedefim yüzde 58'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mustafa Ataş, AK Parti'nin Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlere hazırlık stratejisini anlattı.

Halk oylamasından hemen sonra Seçim İşleri Başkanlığı ve Seçim Koordinasyon Merkezi olarak plan revizesi yaptıklarını belirten Ataş, 19 il belirlediklerini ve diğer illerin de bu illerde toplanmasıyla bölge toplantılarının yapıldığını söyledi.

TBMM çalışmalarının aksatılmaması için bu çalışmaların hafta sonu yapıldığını kaydeden Ataş, seçimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve aynı zamanda genel merkez seçim işleri başkan yardımcıları olan bölge koordinatörleri, il ve ilçe seçim işleri başkanları, il ve ilçe SKM başkanları, kadın ve gençlik kollarının il ve ilçe seçim işleri başkanları, il eğitimcileri ve il hukukçularının katılımıyla toplantıların yapıldığını ifade etti. Mustafa Ataş, bu toplantıların 20 Şubat 2011 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Bu toplantılarla birlikte, seçim döneminde 81 il ve 957 ilçede seçim koordinasyonunu sağlayacak yaklaşık 4000 teşkilat mensubunun eğitim almış olacağını belirten Ataş, 25-27 Şubat 2011 tarihlerinde de il düzeyindeki seçim işleri başkanları ile SKM başkanlarının 3 günlük bir kampa alınacağını söyledi. Bu kampta her şeyi enine boyuna konuşup son rötuşları yapacaklarını anlatan Ataş, öneri ve tekliflerin değerlendirileceğini de dile getirdi.

''1 MART 2001 TARİHİNDE TBMM'DE SEÇİM KARARI ALINACAK''

Mustafa Ataş, şunları kaydetti:

''1 Mart 2011 tarihinde TBMM'de seçim kararı alınacak. Seçim kararı alındıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimini açıklayacak. Geçmiş deneyimlere göre, 3 Mart gibi YSK seçim takvimini yayınlarsa muhtemelen adayların müracaat süreleri, partilerin aday belirleme çalışmaları, aday listelerinin YSK'ye son veriliş tarihleri belirlenmiş olur. 15 veya 20 Nisan tarihleri arasında aday listelerinin kesinleşmiş olacağını tahmin ediyoruz. Listeler kesinleştikten sonra da fiilen kampanya dönemi başlayacak. Kampanya dönemi ile ilgili planlarımız, programlarımız, çalışmalarımız sürüyor.

Bir yandan da seçim takvimi açıklanır açıklanmaz, aday adaylarının müracaat yerleri, müracaat süreleri belirlenecek. Temayül yoklaması yapılacak. Türkiye genelinde teşkilat mensuplarımızın kanaatlerini alıyoruz. Aday adayları konusunda ne düşündükleri konusunda teşkilat mensuplarımızın görüşlerine başvuracağız. Bir anket çalışması gibi oluyor bu. Temayül yoklamaları yapılıp Genel Merkez'e geldikten sonra her seçimde olduğu gibi alt komisyonlar kurup değerlendirme çalışmaları, yüz yüze mülakat çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalardan sonra aday adayları ile ilgili elimizde toplanacak verileri ele alacağız. Gerekirse aday adayları ile ilgili kamuoyu yoklaması yapacağız. Bu sonuçlarla birlikte mülakat sonuçları elimizde olacak. Bu veriler adayları belirleyecek olar üst komisyonun eline geliyor. Üst komisyon da 10-12 günlük bir süreç içerisinde 81 ildeki 550 adayımızı netleştirmiş olacak. Belirlenen tarihte de aday listesini YSK'ya vermiş olacağız.''

''BİR REKOR KIRILABİLİR''

2007 yılında yapılan genel seçimlerde 3904 milletvekili aday adayının AK Parti'ye müracaat ettiğini hatırlatan Mustafa Ataş, aldığı izlenime göre şu anda 2007 seçiminden daha çok heyecan olduğunu dile getirdi. Ataş, ''Benim tahminim, 4500-5000 milletvekili aday adayı AK Parti'ye müracaat eder diye bekliyorum Türkiye genelinde. Bir rekor kırılabilir. Böyle büyük bir ilgi var, böyle bir heyecan var'' dedi.

Milletvekili aday adaylarından başvuruları sırasında 3 bin Türk Lirası almayı, özürlü aday adaylarından da ücret almamayı planladıklarını bildiren Ataş, bu konudaki son kararı parti yönetiminin vereceğini ifade etti.

''YÜZDE 58 OY ALABİLİRİZ AK PARTİ OLARAK. ALAMIYORSAK EKSİKLİK BİZDEDİR''

Mustafa Ataş, seçim sonuçları ile ilgili sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

''Biz kesinlikle teşkilatlarımızla birlikte AK Parti'nin yine tek başına, güçlü bir şekilde iktidar olacağına inanıyoruz. Bunda en ufak bir şüphemiz yok. Şimdiye kadar aldığımız oylardan daha çok oy alacağımızı bekliyoruz. Benim hedefim yüzde 58. 'Çok uçtun' diyebilirsiniz. Ben uçmadım. Ben teşkilatlarımıza da hedefi yüzde 58 gösteriyorum.

Niye yüzde 58 gösteriyorum? 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda yüzde 58'lik bir kesim Türkiye'nin demokratikleşme noktasında 'evet' oyu verdi. Şimdi biz bu yüzde 58'lik kesimin oyunu alabiliriz. Tabii bunun içerisinde AK Partili de vardır, MHP'li, Saadet Partili, BBP'li, CHP'li de vardır. Her kesimden insan böyle bir anlayışla oy verdi. Biz o zaman bu insanların hepsinin oyunu alabiliriz diye düşünüyorum. Yüzde 58 oy alabiliriz AK Parti olarak. Alamıyorsak eksiklik bizdedir.

Şu anda kamuoyu yoklamaları AK Parti'nin oyunu yüzde 58'ler seviyesinde gösteriyor. Biz ufacık bir gayretle, seçmenlere birebir ulaşmak suretiyle yüzde 58'i yakalayabiliriz. Bunu ben hayal olarak söylemiyorum, yakalayabiliriz. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz genel seçimlerinden daha yüksek oy alacağımıza inancım var.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :