AK Parti'nin yol haritası çizilecek

AK Parti'nin yol haritası çizilecek

AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismin belirleneceği MYK bugün. Beş gündür parti teşkilatı ve vekillerin eğilimini değerlendiren Erdoğan, başbakanı açıklayacak

Başbakan Erdoğan, Köşk'e çıktıktan sonra AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismi, parti teşkilatıyla yaptığı istişareler sonucu 5 günlük kampta değerlendirdi.

Erdoğan, bugün yapılacak MYK'da bu temayüllere göre AK Parti'nin yol haritasını çizecek. Teşkilatın ve milletvekillerinin büyük çoğunluğunun genel başkanlığa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismini önermeleri dikkate alındığında hükümetin Davutoğlu başkanlığında kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Toplantıya AK Parti Meclis Grubu'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katılacak.

MYK'DA DEĞİŞİKLİK

AK Parti'nin genel başkanlığına oturacak ismin partinin yönetim kadrosunda da bir takım değişiklikler yapması bekleniyor. Parti MYK'sında bazı isimlerin yerine yenilerinin geleceği, bu değişikliğin ise birkaç isimle sınırlı bir değişiklik olacağı belirtiliyor. Bugünkü MYK'da ismi netleşecek olan Genel Başkan 27 Ağustos'tayapılacak olan 1. Olağanüstü Kongre öncesi MYK'yı toplayacak.

KONGRE SLOGANI: HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE

Parti MYK'sında genel başkanlığa uygun görülen isim teşkilattan 27 Ağustos'ta güvenoyu isteyecek. Liderlerini Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanlığına gönderen AK Parti'nin ilk kez yapacağı Olağanüstü Genel Kurul'da liderlik vurgusundan ziyade parti kimliği ön plana çıkarılacak. 'Hep Birlikte Yeni Türkiye' sloganıyla gidilecek kongrede, Başbakan Erdoğan teşkilatlarına son kez hitap edecek.

KABİNEDE REVİZYON

AK Parti'nin yeni genel başkanı 28 Ağustos'ta TBMM'de yemin ederek Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini başbakan olarak atamasını bekleyecek. 29 Ağustos'ta yapılması öngörülen atamanın ardından yeni kabine listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Yeni kabinede mevcut bakanlardan bazı isimler yer değiştirirken bazı isimler ise liste dışı kalacak. Davutoğlu'nun başbakan olması durumunda halefinin kim olacağı ise en çok merak edilen isim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.