Ak Parti'ye büyük katılım

Ak Parti'ye büyük katılım

İzmit'te 500 DP'li Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı törenle AK Parti'ye geçti.

İzmit'te 500 DP'li AK Parti'ye geçiş törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''AK Parti millete yakın, tarihine kültürüne, inancına, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıyor.'' dedi.

İzmit'teki Mevlana Kültür Merkezi'nde Demokrat Parti'den AK Parti'ye geçenler için düzenlenen rozet takma töreninde konuşan Ergün, Türkiye'de milletle devletin ilk buluştuğu yerin Demokrat Parti olduğunu söyledi.

Milletin iktidarla ilk defa Demokrat Parti vasıtasıyla tanıştığını ifade eden Ergün, ''Milletin kendisi Demokrat Parti ile birlikte iktidarla devletle tanışmıştır. Yoksa tek parti devrinin çok büyük bir bölümü milleti, milletin değerlerini hiçe sayan, milleti bir şey bilmez bir şeyden anlamaz 'onun ensesinden sopayı eksik etmeyeceksin, milleti sopayla adam etmek lazım' diye düşünen bir anlayışla geçmiştir'' diye konuştu.

Buna ilk defa Demokrat Parti'nin ''Yeter söz milletindir'' diyerek 1950 yılında son verdiğini anımsatan Ergün, şöyle konuştu:

''Millet vaziyete Demokrat Parti ile el koymuş ve kendi ülkesine sahip çıkmış, kendi geleceğine sahip çıkmıştır fakat bu on yıl yaşadı. 10 yıl sonra milletin iktidarına, iktidarın demokratik yollardan el değiştirmesine, demokrasinin güçlenmesine ve yerleşmesine tahammül edilmedi. Bir darbeyle Türkiye'nin yüz karası olan hepimizin yüzünü kızartan Başbakan ve bakanların idamıyla sonuçlanan tablo ortaya çıktı. BunuTürkiyehala izah edemez. Bir de bunu bayram ilan ettiler. Senelerce 27 Mayısı 'Anayasa ve Hürriyet Bayramı' diye ilan ettiler. Bu büyük zulmü böyle ilan ettiler. Bu bir ruh meselesiydi. Bu milletin Demokrat Parti ruhunun nerede olduğunu ve nerede yaşadığını işaret etmesine bakmak ve görmek lazım.''

Türk milletinin daha sonra bu ruhu, bu anlayışı rahmetli Turgut Özal'da gördüğünü anlatan Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''1983-91 arasında rahmetli Özal'a destek verdi. Dedi ki Demokrat Parti'nin ruhu ve anlayışı burada var. Halka yakınlık burada var o zaman onu destekliyorum. Son dönemde Demokrat Parti'nin ruhu ve anlayışı millete yakınlığı hizmet sevdası AK Parti'de ortaya çıktı ve millet partimizi işaret ederek adres burasıdır dedi. O gün bu gündür partimiz iktidarda. Arkadaşlarımızın katılımı bana sorarsanız geç kalmış bir katılımdır. Çoktan burada olmalıydılar. Çoktan Demokrat Parti'nin ruhu rahmetli Adnan Menderes'in ruhu buradaydı. Demokrat Partinin hizmet aşkı, millete yakınlığı ve millete hizmet sevdası buradaydı ama tabi ki bu bir zaman işidir.''

Babasının da Demokrat Parti delegeliği yaptığını anlatan Ergün, evinin en güzel yerinde sakladığı şeyin ise rahmetli Adnan Menderes'in bir Demokrat Parti kongresinde delegelere dağıttığı ipek üzerine basılmış resmi olduğunu söyledi.

-550 KİŞİ AK PARTİ'YE GEÇTİ-

Birçok kişinin kökeninde Demokrat Parti anlayışı bulunduğunu ifade eden Ergün, sözlerini şöyle tamamladı:

''Salonda birçok isim sayıldı. Demokrat Parti'de, Doğru Yol Partisi'nde görev yapmış isimler şimdi partimizde bakan, milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi kimiside yöneticidir. Niye ruh ve anlayış buradadır. Bu anlayışı hep beraber daha yükseklere taşımamız lazım. BugünAK Partiile millete hizmet ediliyor. AK Parti millete yakın, tarihine kültürüne, inancına, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıyor. Bugün millet iradesi burada sergileniyor ve hizmet burada yapılıyor. Rahmetli Menderes ve Özal'ın millete yakınlığı ve millet sevdası Tayyip Erdoğan'la beraber partimizde yaşıyor. Onun için buradaki katılım Türkiye'ye örnek olsun. Gerçek demokratlar ve demokrasiye sahip çıkanlara millet iradesine sahip çıkanlara Örnek olsun. Türkiye'de böyle düşünenlerin her zaman partimizde yeri vardır.''

Bakan Ergün, partisine katılan 550 kişiyi temsilen eski Demokrat Parti il, ilçe, belediye başkanlarına rozet taktı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.