'AK Parti'ye kapatma davası aç'

'AK Parti'ye kapatma davası aç'

Başkent'te Genç Siviller üyesi bir grup, Yargıtay önünde ilginç bir eylem yaptı.

Yanlarında gazete kupürü ve delil dosyası getiren grup, kupürleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na vererek, savcılığın AK Parti hakkında kapatma davası açmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daha önce gazete kupürlerinden de yararlanarak, AK Parti'ye kapatma davası açmasını protesto eden bir grup, ilginç bir eylem yaptı. Yargıtay önünde
toplanan grup, yanlarında getirdiği gazete kupürleri ve delil dosyalarını, Yargıtay'a verip, savcılığın AK Parti hakkında kapatma davası açmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Halil İbrahim Toslak, Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin laikliğe aykırı fiillerden dolayı odak oldununu tespit ettiğini ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın bu gerçeği ortaya çıkarması için binlerce gazete kupürü kestiğini söyledi. Yargıtay'ın internet başında saatlerce arama yaptığı yönünde atıfta bulunan Toslak, "Kupür kesmekten 4 makas köreltti. Gazete sayfalarını çevirmekten elleri boyandı. Google başında geçirdiği saatler boyun fıtığı başlangıcına neden oldu. Vatandaş Google'da gez. Vatandaş küpür kes. Başsavcıya yolla. Bu davayı sen de kupürt!" şeklinde tepki gösterdi.

Grup daha sonra yanlarında getirdiği gazete kupürlerini Yargıtay'a vermek istedi. Ancak, güvenlik görevlileri savcılığın Yargıtay binasında olmadığını söyleyerek, grubu savcılığa yönlendirdi.

Etiketler :