AK Parti'ye yolsuzluk şoku!

AK Parti'ye yolsuzluk şoku!

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında, yolsuzluk, suiistimal, ihalelere fesat karıştırma iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi

MHP Elazığ İl Başkanı Behçet Susmaz, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında, yolsuzluk, suiistimal, ihalelere fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, evrak üzerinde tahribat yapma konularında soruşturma açıldığını söyledi.

Behçet Susmaz, parti il binasında yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 24 belediye yetkilisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Duyurunun ardından Elazığ Belediyesine gelen müfettişlerin konuyu İçişleri Bakanlığı'na havale ettiğini dile getiren Susmaz, bakanlığın meseleyi, örtbas etmeye çalıştığını iddia etti.

Daha sonra bu duruma itiraz edildiğini aktaran Susmaz, "Yapılan müracaatlar neticesinde gelen müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Son bir yılda Elazığ Belediyesine gelen müfettişlerin bir kısmı konuyu İçişleri Bakanlığına havale etmiş ve maalesef bakanlık, meseleleri örtbas etmeyi tercih etmiştir; Ancak yapılan itirazlar neticesinde gelen son müfettişler ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılması gerektiğini ifade ederek teftiş raporlarını direk olarak savcılığa göndermiştir." şeklinde konuştu.

Müfettişlerin raporlarının bir nüshasının ellerinde olduğunu vurgulayan İl Başkanı Susmaz, olayın soruşturma safhasında olduğunu ve teferruatlı bilgi vermek istemediğini kaydetti.

Susmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "AK Parti’nin yetkili bir kişisinin arsasında usulsüz olarak 8 katlı bina yapılması için imar tadilatı teklifini yapan ve belediye meclisinde kabul eden, AKP başkan vekili ile 20 AKP li meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve İçişleri Bakanlığı tarafından bu meclis üyeleri hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir."

Araştırma Hastanesi karşısında bulunan Belediye ye ait 1280 metre karelik arsanın yok denecek bir fiyatla satılmasının ardından belediye meclis üyelerinin yaptığı suç duyurusunun İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini söyleyen Behçet Susmaz, "Ancak partimiz, Belediye Meclisi Grup Başkanı Avukat Fahri ÇINAR tarafından, İçişleri Bakanlığının kararına yapılan itiraz Danıştay tarafından kabul edilerek İçişleri Bakanlığının kararı bozulmuş olup konu ile ilgili soruşturma açılması karara bağlanmıştır." diye konuştu. CİHAN

Etiketler :