Ak Parti'yi bölme planı devrede

Ak Parti'yi bölme planı devrede

ÖNCEKİ akşam yapılan AK Parti MKYK toplantısına başkanlık eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MKYK üyelerine AK Parti’yi ve Hükümeti hedef alan planlar olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN PROVOKASYON UYARISI

Son günlerde meydana gelen olayların birbiriyle ilişkili olaylar olduğunu söyleyen Erdoğan, AK Partililere provokasyon uyarısı yaptı. Toplantıda Malatya, Sürgü’de Ramazan davulcusu ile Alevi bir aile arasında yaşanan gerginlikle, Hatay’daki teşhis olayının üzerinde duran Başbakan Erdoğan, bu olayların sıradan olaylar olmadığını söyledi.

Ciddi bir organizasyon var

AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun oğlunun karıştığı olayın görüntüleriyle beraber bir buçuk ay geçtikten sonra basına (Aydınlık Gazetesi’ne) servis ediliş şekline dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal gazetesinin haberleriyle başlayan bir süreç olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, “Son günlerde birbirleriyle ilişkili olaylar var. Bu işlerin bir arka planı var. Buradaki olay bizi yıpratmakla ilgili. Ciddi bir organizasyon var. AK Parti’yi yıpratmaya dönük tezgahlara karşı uyanık olalım. Toplumla karşı karşıya getirilmeye dönük kumpaslar kuruluyor, provokasyonlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

29 Ağustos’ta ‘tavsiyeler’ toplantısı

Bu arada MKYK toplantısında HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun partiye katılımı konusu hiç konuşulmadı. Bir sonraki MKYK tarihi olarak 29 Ağustos belirlenirken, Büyük Kongre öncesi son MKYK toplantısında “Yeni MKYK’ya Tavsiyeler” gündemiyle toplanılacak. Bu toplantıda MKYK üyeleri, büyük kongre öncesi parti

yönetimi için kimleri önerdiğini de bildirecek.

Tüzük komisyonu kurulacak

AK Parti MKYK toplantısında bir diğer gündem maddesi de tüzük değişikliği idi. MKYK’nın, tüzük komisyonu kurulması yönünde MYK’ya yetki verdiği kaydedildi. MYK’nın bir hukukçu komisyonu oluşturup tüzük değişiklikleri için çalışma yürütmesi sağlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.