'AK Parti'yi iktidardan indirmek için...'

'AK Parti'yi iktidardan indirmek için...'

CHP Grup Başvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi iktidardan indirmek için önce bölünmemek gerektiğini belirterek, "Sağcı, solcu, türbanlı diye bölünmememiz gerekir." dedi.

 

 
CHP Grup Başvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Kasım'da Yusufça'da yapılacak olan seçimler öncesi halka hitap etti. Bir kamyonet kasasından partililere seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi iktidardan indirmek için ilk önce parti içinde bölünmemelerin olmaması gerektiğini savundu. Yurtseverler ve hırsızların ayrı yerlerde olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz bir ortak payda oluşturacağız ve herkesin inançlarına saygı göstereceğiz. Bu bizim namus borcumuz. Herkes inandığı şekilde ibadetini yapabilir. İnanç kimsenin karışabileceği bir alan değildir. Bir Allah bilir bir de kul. Saygı göstermemiz gerek diğer bir mevzu da kimsenin etnik kökenine karışmayacağız. Siyasette inanç ve ırk kavramlarını dışarıda tutacağız." diye konuştu.

Türkiye'de 9 milyon emekli bulunduğunu bildiren Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Kimse bu ülkede kimse emeklinin hakkına sahip çıkmıyorsa bu AK Parti iktidarını alaşağı etmek önce emeklilerin görevidir. Bir açılım getirdiler. Biz bu ülkede kardeşçe yaşamıyor muyuz? Birbirimizi sevmiyor muyuz? Ayrılık gayrilik var mıydı? Şimdi ayrılık gayrılık koyuyorlar. Devletin hâkimini teröristin ayağına götüremezsin. Bizim siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir dünya görüşlerimiz farklı olabilir ama bu coğrafyada kardeşçe yaşadık. Yaşamaz zorundayız."

Kılıçdaroğlu, konuşmalarının ardından Yusufça halkından belediye başkan adayı Kadir Tavas için destek istedi. Kılıçdaroğlu Yusufça'daki programının ardından Denizli'nin Acıpayam ilçesine hareket etti.

(CİHAN)


Etiketler :