Akaryakıtta indirime dava

Akaryakıtta indirime dava

Bazı akaryakıt şirketleri tarafından uygulamaya konulan 'Akaryakıtta yüzde 7'ye varan indirim' dava konusu oluyor.

EPDK'ya da şikayette bulunan sendika, indirimin bu oranlara ulaşmadığını iddia ediyor.

Bu tip söylemlerle tüketicilerin kandırıldığını iddia eden Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, bu durumun haksız rekabete de yol açtığını ifade etti. Bugün gazetesinin haberine göre; Zülfikar, "Bu şirketleri bu ay başında EPDK'ya da şikayet ettik. Fiyatları inceledik ve şu anda yüzde 5'in üzerinde indirim yok. Çıkan sonuca göre indirim ortalama yüzde 3.5-3.7" dedi.

Yöntem yasaya aykırı

Diğer akaryakıtçıların da rekabet edebilmek için zarar edip fiyat indirdiklerini vurgulayan Zülfikar, şunları söyledi: "Yani ceplerinden yiyorlar. Bu durum da bayilerde kızgınlık yaratıyor. Yasamıza göre bir akaryakıtçı, bayilerinin yüzde 15'inden fazlasını kendi çalıştıramaz. Ama bu şirketler adeta nasıl yaptığını her yerde anlatıyor."

EPDK ile görüşecek

Gelecek hafta EPDK'yı ziyaret edeceklerini ve oradan çıkacak sonuca göre ilgili şirketlere dava açıp açmamaya karar vereceklerini söyleyen Zülfikar, "Eğer böyle bir indirim yapılabiliyorsa devletin şirketi var TP Petrol. O neden yapamıyor. 1.8 pazar payları var" dedi.

Kaçak önlense yakıt 50 kuruş ucuzlar

Bugün 1 litre benzinin yüzde 9-9.5'inin dağıtıcı ve bayilerin masraf payı olduğunu iddia eden TABGİS Başkanı Zülfikar, sürekli 'şu vergileri düşürün' diye çağrı yaptıklarını hatırlattı. Zülfikar, şöyle devam etti: "Yüksek vergiler kaçakçılığı körüklüyor. Para kazanamayan kaçağa yöneliyor. 2.5 milyar liralık kaçak akaryakıt olduğunu devlet açıkladı. Bize göre daha fazla. Bu para devletin kasasında olsaydı bugün akaryakıtı 50 kuruş daha ucuzu alırdık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.