Akaryakıttan indirimi geri alacaklar

Akaryakıttan indirimi geri alacaklar

Akaryakıt fiyatlarında hafta başında yapılan 10 kuruşluk indirimin ardından kötü haber erken geldi. Uzmanlar zam için yarını işaret ediyor.

Düşüşe geçen ham petrol fiyatları, Türkiye'de pazartesi günü tüketicinin cebine benzinde 10, motorinde 8 kuruş indirimle döndü. Ancak indirim mutluluğu kısa süreceğe benziyor.

Çünkü artışa geçen ham petrol fiyatlarlarıyla hafta sonuna doğru yeni zam gelme olasılığı yüksek. Son 10 günde düşen fiyatlar üzerine TÜPRAŞ geçtiğimiz pazartesi uzun zaman sonra ilk defa hem benzin hem de motorine aynı anda 8-10 kuruş indirim yaptı. Ancak geçen hafta 110 doların altına düşen fiyatlar bugün fiyatlar tekrar 117 dolar seviyelerine yükseldi.

Uzmanlar TÜPRAŞ'ın yaptığı indirimde tüm marjını kullandığını belirterek, "Son birkaç günde ham petrol de ve döviz kuru da arttı. Artışlar cuma günü zam olarak dönebilir. TÜPRAŞ bunu pazartesiye kadar da sübvanse edebilir ancak zam olacağı görünüyor" değerlendirmesi yaptı. TÜPRAŞ rafinerileri dünya piyasalarındaki ham petrol fiyatları ile Türkiye'deki döviz kurunu dikkate alarak 5 günlük periyotlarda yeni fiyatları belirliyor. Fiyatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) bildiriyor. Kurum denetim görevi kapsamında fiyatları yakından takip ediyor.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.