AKÇEV İzmir'de 'el-Beşir' programı düzenledi

AKÇEV İzmir'de 'el-Beşir' programı düzenledi

İzmir Ahlak Kültür ve Çevre Derneği AKÇEV, Kutlu Doğum Haftası arifesinde, 9 Nisan Cumartesi akşamı, Tepekule Kongre Merkezi’nde “el-Beşîr” temalı Hz. Peygamberin “Müjdeleyici“ vasfının anlatıldığı bir program tertip etti.

Son iki yılda “el-Emin” ve “el-Muallim” temalı kandil özel programları düzenleyen AKÇEV’in bu yılki programı televizyon kanalları ve internet sitelerinden canlı yayınlandı.

Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir vasfını gündeme getirerek özgün bir program düzenleyen AKÇEV, yıl boyunca da ana temayla ilgili alternatif çalışmalar gerçekleştiriyor. Akçev, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde 2009 yılında “el-Emin”, 2010 yılında ise “el-Muallim” temalarıyla programlar tertip etti.

Organizasyon heyeti, bir hadis-i şerif de  “Ben atam İbrahim’im duası, kardeşim İsa’nın müjdesi, annemin rüyasıyım” buyurarak kendisinin bizatihi müjdelenen olduğunu hatırlatan Peygamber Efendimiz’in “el-Beşir” vasfını gündeme getirdi.  

Program öncesi Kaligrafi Sanatçısı Aydın SARI’nın Müjdeli Hadislerden oluşan Sergisi gelen misafirlerin ziyaretine açıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen program, saat 20.30’da Mustafa Aygün’ün sunumuyla başladı. Güzelbahçe Camii İmam Hatibi Hikmet DEMİR’in Peygamberimizin müjdelendiği ayeti kerimelerden oluşan Kur’ân-ı Kerîm tilavetinin devamında okunan ayeti kerimelerin meali aktarıldı. Program İngilizce, Arapça ve Türkçe anlatım yapılan  Müjdelenen Müjdeci klibiyle devam etti.

Sunucu Mustafa AYGÜL’ün anlatım ve Naat-ı Şerif sunumuyla devam eden programda Diyanet işleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin NURSAÇANın, Peygamber Efendimiz’in müjdelenmesi ve müjdelediklerinden bahseden “Mübeşşir” başlıklı konuşması seyircilere duygulu anlar yaşatırken, konuşması sık sık alkışlarla bölündü..

Geceye özel seçilen hikâye, naat-ı şerif ve şiirlerle devam eden programda konuya uygun Kum Gösteri Sanatı izleyicilerin beğenisine sunuldu. Program sanatçı Ender Doğan’ın gecenin konseptine uygun ilahilerinden oluşan konseriyle sona erdi.

 

Programda Peygamber âşıkları unutamayacakları bir gece yaşarken;  el-Beşir(s.a.v) programı, kanal35 TV’den canlı olarak yayınlandı.

Akçev yetkilileri, 2012-1433 yılı Kutlu Doğum programında ise Peygamber Efendimizin es-Sadık (sav) vasfının gündeme getirileceğini açıkladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.