Akdağ: İki bayramı birden yapacağız

Akdağ: İki bayramı birden yapacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Hep beraber 12 Eylül günü iki bayramı birden yapacağız. Ramazan Bayramı, bir de demokrasi bayramı. Bu bayram hepinize, hepimize mübarek olsun'' dedi.

Bakan Akdağ, Erzurum'un Karaçoban ilçesindeki programının ardından ilçeye bağlı Kopal beldesine giderek, burada bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı.

Daha sonra Göksu Aile Sağlık Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Akdağ, Karayazı ilçesine gelerek belediye binası önünde düzenlenen mitingde konuştu.

Akdağ, konuşmasında 12 Eylül'de yapılacak referandumda ''evet'' demelerinin gerekçelerini anlatarak, vatandaşlardan da destek istedi.

Devletin insanı için var olduğuna dikkat çeken Akdağ, şunları kaydetti:

''Bizim nazarımızda insan eşrefi mahlukattır. Bizim anlayışımızda Vali de Bakan da Başbakanda insana hizmet eder. Bizim anlayışımızda bu var. Bizim anlayışımızda sen şusun, sen busun yok. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Biz hep bu gözle baktık meseleye. Hani Kılıçdaroğlu gidip göğsünü kabartarak 'Tunceliliyim' diyor ya ben de 'Erzurumluyum' diyorum. Allah'a şükürler olsun. Benim bir gözüm İspir ise öbür gözüm Karayazı'dır. Birini diğerinden ayırt edemem. Ayırırsam Allah sorar.''

Bakan Akdağ, konuşması sırasında kendisine bir not verildiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın az önce bana bir not verildi. Bu ambulans helikopterle giden hastalardan birisi buradaymış. Kasım amca burada mı? Evet. Kasım amca burada kalp krizi geçiriyor. Sonra ambulans helikopterle götürülüyor ve kalp damarı açılıyor elhamdülillah.''

Ardından kürsüye çıkan Kasım Öztek ise Bakan Akdağ'a ve kendisine destek olan diğer sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

-''BU ANAYASA OYLAMASI BİR SEÇİM DEĞİL''-

Bakan Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandumun bir seçim olmadığına değinerek, ''Bu oylama darbelerden, darbecilerden ve kendini milletten üstün görenlerden hesap sorma oylamasıdır'' diye konuştu.

'AK Parti'ye oy vermiş olabilirsiniz. Başka bir partiye de oy vermiş olabilirsiniz. Bu sizin hür iradenizin bildiği bileceği bir şeydir'' diyen Akdağ, şöyle devam etti:

''Bu anayasa oylaması bir seçim değil. Kimse merak etmesin şurada seçime 10-11 ay kaldı. Karayazılı vatandaşım, kim kendisine hizmet etmişse ona oyunu verir. Ama bu referandum tıpkı cumhurbaşkanlığı referandumunda olduğu gibi halkın iradesini ortaya koyma referandumudur. Bizim vazifemiz size hizmet etmektir. Zannetmeyin ki bu hizmetleri bir lütuf olarak getirdik. Haşa, bu bizim size borcumuz. Daha borcumuzun hepsini de size ödeyemedik. Değerli Karayazılılar, bu hastaneler, bu yollar bunların hepsi sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Allah'ın izniyle hep beraber 12 Eylül günü iki bayramı birden yapacağız. Ramazan Bayramı bir de demokrasi bayramı. Bu bayram hepinize, hepimize mübarek olsun.''

Bakan Akdağ, daha sonra bir iş yerinde ilçenin önde gelenleriyle düzenlenen toplantıya katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :