Akdağ: Türkiye'de domuz gribi yok!

Akdağ: Türkiye'de domuz gribi yok!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de domuz gribi bulunmadığını söyledi.

Günübirlik bir gezi için seçim bölgesi ve memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de domuz gribi vakasına rastlanmadığını belirtti.

Cuma Namazını kıldığı Ulucami çıkışında basın mensuplarına domuz gribi ve kene vakaları hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, korkulacak bir durumun olmadığını anlattı. Bakan Akdağ, Domuz Gribi olaylarına karşı duyarlı olduklarını ve bu amaçla hava limanlarında termal kameralı takiplerin devam ettiğini söyledi. Turizm döneminde domuz gribi söylentilerinin ve haberlerinin turizmi olumsuz etkileyeceğine de vurgu yapan Sağlık Bakanı Akdağ, "ABD'den gelen iki kişide virüs tesbit ettik. Toplum içine çıkmalarını, virüsün yayılmasını önledik. Aynı uçakla gelenleri takip edip bu hastalığın bulaşmasını önledik. Ülkemizdeki bu ilk vaka açısından virüsün yayılmasını önledik." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, kene vakasıyla ilgili olarak da geçen yıl riskli bin 200 köyde tedbir alıp buradaki 94 bin hanede vatandaşları yüz yüze görüşmelerle, broşörler ile bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bakan Akdağ, alınan tedbirler sayesinde bu yıl kene ısırma vakalarında ve ölümlerinde azalma yaşandığını sözlerine ekledi. Bakan Akdağ, daha sonra babasının kabrini ziyaret ederek, mezarı başında dua etti.

Etiketler :