Akdamar Kilisesi'ne HAÇ İZNİ ÇIKTI

Akdamar Kilisesi'ne HAÇ İZNİ ÇIKTI

19 Eylül ayini hazırlıklar son aşamada. İşte son gelişmeler

Van'ın Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nde 19 Eylül günü yapılacak olan ayin için hazırlıklar son aşamaya gelirken, haç için izin çıktığı da belirtildi.

Hazırlıklar için beraberindeki 3 kişi ile birlikte bugün Van'a gelen Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'ndan sonra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti. Başkan kaya tarafından makam odası kapısından karşılanan Ateşyan ve beraberindekiler, ayin için yapılan hazırlıkları görüşmek üzere çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Başkan Bekir Kaya'ya Anadolu'da yaşayan Ermenilerle ilgili kitabı da hediye eden Ateşyan, çeşitli konularda belediyenin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Bunun üzerine Bekir Kaya, belediye olarak gelecek olan misafirlere en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Basına kapalı bir süre yapılan görüşmenin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Aram Ateşyan, son rötuşlar için Van'da olduklarını kaydetti. Ateşyan, "Yüzde 90 hazırlıklar bitmiş durumda. Ufak tefek sıkıntılarımız vardı. Sayın Belediye Başkanımız bazı sıkıntılarımızı gideriyor. Diğer yetkili kurumlarda yardımcı olmaya söz verdiler ve yardımcı oluyorlar. Umarım ayın 19'unda problemsiz, huzur içerisinde bir dini ayin yaparız. Eski günlerdeki gibi iki kardeş toplum iç içe hem ayinde buluşacağız hem de aynı günün akşamı Ermeni folklor ekibi ile ve korosunun gösterisi ile tekrar kaynaşacağız" dedi. 

"Kiliseye haç asılacak mı?" sorusuna ile Aram Ateşyan, "Asmaya asılacak, ama zamanı bilmiyorum. Söz var. Biraz önce sayın valimiz ile konuştuk. Haç muhakkak konulacak, çünkü karar çıkmış. Ancak teknik yönden sıkıntı olduğu için belki ayinden sonraya kalır" şeklinde konuştu.

Aram Ateşyan'ın bugün Van'da ayrılması beklenilirken, beraberindeki 3 kişinin ise burada kalarak çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.


 

Etiketler :