Akdeniz beşik gibi sallanıyor

Akdeniz beşik gibi sallanıyor

Akdeniz'in Oniki Adalar bölgesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin İzmir, Manisa, Aydın ve ilçelerinde de hissedildi

Saat 11.28'de meydana gelen deprem, özellikle çok katlı binalarda çalışanları korkuttu. Sarsıntıyla birlikte telaşla dışarıya çıkan bazı kişiler, bir süre bekledikten sonra geri döndü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü verilene göre, saat 11.28 sıralarında Oniki Adalar açıklarında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün, Oniki Adalar bölgesi olduğu ve denizin 9,1 kilometre altında meydana geldiği öğrenildi.

Dün de Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz açıklarında ilki 17.04 olmak üzere 17.13, 17.15 ve 17.24 sıralarında dört deprem meydana gelmişti.

Şiddetleri 5.6, 3.8, 3.7 ve 3.8 olan deprem başta Kaş ilçesi olmak üzere Antalya, Alanya ve Kemer ilçelerinde hissedildi.

Saat 17.15'te 3.7 şiddetinde olan depremin derinliğinin iki kilometre 100 metre olduğu ve son zamanlarda görülen yeryüzüne en yakın deprem olduğu ifade edilmişti.

Etiketler :