AKP-DTP Kavgası Askere Patladı

AKP-DTP Kavgası Askere Patladı

Nusaybin'deki yerel seçimlerde AKP'lilerle DTP'liler birbirine girdi. Tüfeklerin kullanıldığı kavgada olan 5 askere oldu...

Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli Beldesi'de yenilenen yerel seçimlerde arbede çıktı. AKP ile DTP'liler arasında pompalı tüfeklerinde kullanıldığı kavgada 2'si tüfekle olmak üzere 5 asker yaralanırken, 15 kişi gözaltına alındı. Oy verme işlemi olaylar nedeniyle 1 saat dururken, jandarma beldede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Nusaybin'in Girmeli Beldesi'nde 29 Mart'ta yapılan ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen belediye başkanlığı seçimi için vatandaşlar bugün yeniden sandık başına gitti. Beldede olağanüstü güvenlik önlemi alırken, Jandarma bölgesinde olmasına rağmen Nusaybin'deki Çevik Kuvvet ekipleri beldede görev aldı. 2 bin 453 seçmenin bulunduğu Girmeli'de oy verme işlemi sürerken saat 09.00 sıralarında AKP'lilerle DTP'liler arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyük kavgaya dönüştü. Önlem alan jandarma araya girip kavgaya önlerken, bir kişi pompalı tüfek kullanıp ateş açtı. Açılan ateşte bir 2'si tüfekle, 3'ü taşlarla olmak üzere 5 jandarma yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Girmeli'de AKP'lilerle DTP'liler arasındaki kavgayı jandarma ve polis ekipleri havaya ateş açıp, gaz bombası ve tazyikli su sıkarak ayırdı. Gaz bombalarından birinin isabet ettiği bir evde çıkan yangın ise kısa sürede itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Olaylar nedeniyle oy verme işlemi yaklaşık 1 saat dururken, olaylara karışan 15 kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polisin aldığı sıkı önlemlerin ardından oy verme işlemleri yeniden başladı.
Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Girmeli Beldesi'ne giderek, oy verme işlemlerini yerinde izledi. Olaylar üzerine DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'da beldeye giderek olaylar hakkında bilgi aldı.

29 MART'TA DA 5 KİŞİ YARALANMIŞTI

Yüksek Seçim Kurulu, AKP adayı Yusuf Turgay'ın itirazı üzerine DTP adayı Ömer Altun'un 36 oy farkla kazandığı 29 Mart'taki seçimi, "Seçmenlere baskı yapıldığı" gerekçesiyle iptal etmişti. 29 Mart'ta yine DTP'liler ve AKP'liler arasında meydana gelen kavgada 5 kişi yaralanmıştı.

BİRECİK'TE DE KAGA

Birecik'in Ayran Beldesi'nde yenilenen ve gergin ortamda geçen seçimlerde, AKP ve DTP taraftarları birbiriyle kavga etti. Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde sözlü olarak tartışan iki grup, daha sonra birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Bazı kişilerin hafif yaralandığı olayları önlemekte güçlük çeken jandarma havaya birkaç kez ateş etti. Takviye jandarmaların gelişi ile engellenen iki grup üyelerinin elinde bulunan sopalara el konulurken, okul bahçesinde önlemler arttırıldı

Etiketler :