AKP'DE ŞİKE ÇATLAĞI BÜYÜYOR!!!

AKP'DE ŞİKE ÇATLAĞI BÜYÜYOR!!!

AKP'de şike çatlağı giderek büyüyor. Şamil Tayyar'dan sonra AKP'nin iki ağır ismi Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç da Gül'e şike yasasını veto etmesi için mesaj gönderdi...

Kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan, Türk futbolunda yeniden mafyalaşmaya ve çeteleşmeye kapı aralayacak şike yasasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Daha önce hemen hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin şike yasası söz konusu olunca şaşırtıcı bir şekilde uzlaşarak Meclis’ten geçirdikleri şike yasası Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunuldu.

GÜL: RAHATSIZIM

Kamuoyunda tepkinin farkında olan Cumhurbaşkanı, bugün bu yasayla ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Gül, "Açıkçası bu yasayla ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasayı muhakki daha düzgün bir şekilde çıkması gerekirdi. Ve bugün ilk uygulanıyorken değişikliğe uğruyor olması dikkatli bir şekilde incelenmesini gerektirir.” dedi.

 

Şike yasasıyla ilgili tepkisini dile getiren ilk kişi Cumhurbaşkanı Gül değil. Her ne kadar yeni düzenlemenin altında Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli’nin imzası da olsa AKP’de şike yasası konusunda çok önemli çatlaklar var.

ŞAMİL TAYYAR: SPORDAKİ ERGENEKON'A YENİLDİK

İlk olarak AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu yasadan duyduğu rahatsızlığı Cumhurbaşkanı Gül’e bir mektupla iletmişti. Tayyar, “Meclis olarak spordaki Ergenekon’a, İstanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. Bir milletvekili olarak tüm Türkiye’den özür diliyorum. “ demişti.

HÜSEYİN ÇELİK'TEN GÜL'E VETO ÇAĞRISI

 

Bugün de AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu yasadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Gül’ün hükümetin noteri olmadığını, elini vicdanına koyarak ferasetli bir karar vereceğine inandığını söyledi.

BÜLENT ARINÇ DA YASAYA KARŞI

 

AKP’de şike yasasıyla ilgili bir başka aykırı ses Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi. Sözlerine Cumhurbaşkanı Gül’ün, “şike yasasından rahatsızım” sözlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Arınç, 2 ay kadar şike yasasıyla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı. Arınç, şike yasa değişikliğinin doğru olmadığını, yasa üzerinde yapılan değişikliklerin yanlış olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kişiye özel yasa değişikliği anlamı taşıyan ve yürürlüğü girdikten iki ay sonra değişiklik ihtiyacını ifade eden kişilerin yanlış yaptıklarını söylediğini hatırlattı.

“Şike yasa değişikliği hoş olmamıştır, Yakışık almamıştır” diyen Bülent Arınç, kamuoyunda bu konuda yoğun eleştiri olduğunu ve bu eleştirilere hak verdiğini kaydetti.

AKP’nin iki ağır ismi Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç, “bu düzenlemeye karşıyız” diyorlar ama bu yasa kimin kontrolü altında çıktı?

Bülent Arınç, iki ay önce böyle konuşmuştu ama yasa çıkmadan önce bu eleştirilerini tekrar ilgili yerlerde tekrar dile getirdi mi?

Bu yasanın çıkmasını kimler istedi?

Bülent Arınç, hükümetin böyle bir tasarı getirmediği söylüyor ama o kanun teklifinin altında AKP Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli’nin imzası var.  Grupbaşkanlarının kararları partiyi bağlamıyor mu?

Grupbaşkanvekilleri ne zamandan beri parti yönetiminden habersiz iş yapıyorlar?

Nurettin Canikli kanun teklifinin altına imza atarken buna tek başına mı karar verdi?

Eğer AKP bu değişikliğe destek vermeseydi bu yasa Meclis’ten geçmezdi. Çünkü o yasaya milletvekilerinin büyük bir kısmının muhalefet ettiği biliniyor. Yasanın geçtiği gece tam 304 milletvekili bu yasa için oy kullanmadı. Hatta gelen bilgilere göre o gece karar yeter sayısı olan 184’ü bulmak iin kulislerden milletvekili toplandığı ortaya çıktı.

İşte şikede cezaları kuşa çeviren ve futbolda mafyalaşmaya ve çeteleşmeye kapı aralayan düzenlemede imzası olan partiler ve isimler...

sikemetni.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.