AKP'den 20 milletvekili aday olmadı

AKP'den 20 milletvekili aday olmadı

AK Parti'de adaylık başvurusunda bulunmayanlar arasında beklenenler olduğu kadar, sürpriz isimler de var

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu'nun yarısından fazlasını yenileceği kulislerde konuşulurken, aday olmayan milletvekili sayısı 20'de kaldı. Yeniden aday olmak için başvurmayan isimler arasında bir de bakan bulunuyor.

AK Parti'de adaylık başvuruları tamamlandı ve ortaya ilginç bir tablo çıktı. Genel Merkezde adaylık başvuruları değerlendirilirken bazı isimlerin adaylık başvurusunda bulunmadığı tespit edildi.

Adaylık başvurusunda bulunmayan isimler arasında Devlet Bakanı Prof. Mehmet Aydın da bulunuyor. Mehmet Aydın'ın bilimsel çalışmalara ağırlık vermek istediği ve kitap yazacağı belirtiliyor. Rotahaber, Aydın'ın aday olmayacağını üç gün önce duyurmuştu.

Aday olmak istemeyen öteki isimlerden birisi de halen AB Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış da yer alıyor.

Aday olmayan öteki isimlerden birisinin de Ömer İnan olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Ömer İnan da akademisyen kökenli milletvekillerinden idi.

Bu arada Mehmet Aydın'ın adaylık başvurusunda bulunmamasına en ilginç tepki, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'dan geldi. Başkan Akay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den adaylıktan feragat beklediklerini belirterek, "Biz Vecdi Gönül’den sürpriz beklerken sürprizi Mehmet Aydın yaptı" dedi.

855'İ KADIN 5 BİN 599 ADAY ADAYI

AK Parti'ye milletvekili olmak için başvuru yapan toplam aday adayı sayısını Başbakan Erdoğan açıkladı.

Buna göre 5 bin 599 aday adayı milletvekili olmak için AK Parti'ye başvuru yaptı. Adayların 855'i kadın adaylardan oluşurken 315 de özürlü milletvekili adayı başvurusu gerçekleşti.

Rotahaber

Etiketler :