Akpınar itiraf etti: M.A benim!

Akpınar itiraf etti: M.A benim!

Papatyam dizisi ile gündeme gelen sanatçı Metin Akpınar'dan ilginç bir itiraf geldi.

Akpınar, bir gazeteye verdiği röportajda Ergenekon tutuklu sanığı Tuncay Özkan'a ait telefon tapelerinde geçen M.A. isimli sanatçının kendisi olduğunu itiraf etti. Akpınar'ın röportaj verdiği Sözcü gazetesinin Yayın Danışmanı Mehmet Şehirli'nin ismi de Ergenekon iddianamesinde geçti. Şehirli'nin Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan ile yakın ilişki içinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Ergenekon davası aleyhine yaptığı haberlerle ve hükümet karşıtı yayınlarla dikkat çeken Sözcü gazetesinde "Savcılar telefonlarımı dinlemiyorsa üzülürüm" başlıklı bir röportajı yayınlanan sanatçı Akpınar, "Ergenekon iddianamesinde M.A koduyla geçen isim Metin Akpınar dendi. Doğru mu?" şeklindeki soruya şu yanıtı vedi:

"Doğrudur. İddianamede geçen M.A benimdir. Tuncay Özkan ile dostuğumuz var. Televizyonu için konuştuk. Partisini kurarken benden yardım istedi.

Hatırlanacağı gibi Ergenekon davası tutuklu sanığı Tuncay Özkan Silivri'deki davada yaptığı savundama "Terör örgütünün delili olarak gösterilen telefon konuşmasını yaptığı M. A' nın Metin Akpınar, örgüte yeni eleman kazandırmasının delili olarak gösterilen konuşmayı gerçekleştirdiği S.B.' nin de Süheyl Batum" olduğunu söylemişti.

Akpınar daha önce verdiği bir mülakata, "Laik-antilaik çatışmasında güç hâlâ laiklerin lehine. Silah var çünkü." olduğunu söylemişti. Silahlı Kuvvetler'e alternatif bir ordu kurulmak istendiğini ileri süren Akpınar, "Yani Ordu Laik? sorusuna Akpınar şu cevabı vermişti:

"Evet. Ama onun da çarelerini üretiyorlar, söyleyeyim. Polis hazırlanıyor, belediyeler kendi içlerinde karate bilen, elektrik coplu sivil ordular besliyor. Türkiye'de 3 bin 200'ün üstünde belediye varsa, bunların 2 bini iktidarın elinde. Yani AKP'li... Ordular böyle kuruluyor işte. Ayrıca rahmetli Turgut Özal'ın zamanında bireysel silahlanma da artmıştı. Yani biraz sıksalar, bir çırpıda sokağa 2 milyon insan çıkartırlar."

ZAMAN

Etiketler :