AKP'li Çelik'ten MHP'ye 'Kaset' Yanıtı

AKP'li Çelik'ten MHP'ye 'Kaset' Yanıtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep 1. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Çelik, iki MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın kaset skandalıyla ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep 1. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Çelik, iki MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın kaset skandalıyla ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisini ve Başbakan Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına sert tepki gösterdi.

Çelik, "Şu veya bu televizyonu bunu yayınlamış olmasını, şu veya bu internet sitesinde çıkmasının faturasını AK Parti'ye yıkmak veya Ak Parti'yi bundan sorumlu tutmak kelimenin tam anlamıyla densizliktir" dedi.

Çelik partisinin diğer milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmaları için bulunduğu Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde yapılan yatırımları anlattı. Ardından, Ak Parti'nin halkı kucaklayan bir politika yapmaya çalışırken kendilerine yönelik haksız eleştirilerde bulunduğunu savunan Çelik, iki MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın internete düşen özel görüntüleriyle ilgili olarak Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına değindi. Bahçeli'nin yaptığı açıklamayla partisini, hükümete ve Başbakan Erdoğan'a saldırdığını ileri süren Çelik şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli'nin kullandığı kelimeleri kullanarak ağzımı kirletmek istemiyorum. Kem söz sahibine aittir. Biz her zaman dedik ki kim nezaketini bozarsa bozsun, kim bize ağız dolusu hakaret ederse etsin biz o dille konuşmayacağız. Sayın Bahçeli'nin bu sözlerini çok ciddiye aldığımızdan değil, halkımızı ciddiye aldığımızdan bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Birkaç gün önce iki MHP genel başkan yardımcısının şahsi hayatlarıyla ilgili bazı görüntüler internette sergilendi. Keşke böyle şeyler olmasaydı. Bunun olmasına gerçekten üzüldük. Ama, şunu taktir edersiniz ki eskiden insanlar tuvaletlerinin arkasına yazdıkları şeyi, şimdi internete yazıyor. Bu sanal ortam böyle bir şey. Bakın en fazla aleyhte yazı yazılan ekip Ak Parti ekibidir. Sayın Başbakanımız hakkında yazılan çizilen, karikatürlerin sayısı milyonlarca değil milyarlarca. Biz bunu önleyebiliyor muyuz? Hayır. Sanal ortam böyle. Bir şey suç unsuru olduğunda yargıya başvuruyoruz."

BAYKALDA DA BİZİ SUÇLADILAR


Konuşmasının devamında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kaset konusuna da değinen Çelik, bu konuda ise şunları söyledi:

"Bakın daha önce Sayın Baykal ile ilgili bir kaset çıktı ortaya. Anayasa müzakereleri yapıldığının son gecesiydi. O zaman başbakanımız dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Bey'i çağırdı ve 'Bu rezilliğe son verin, o görüntüleri kaldırtın oradan' dedi. Biz bugüne kadar onun bunun kirliliği ile siyaset yapmaya tenezzül etmedik. Sayın Başbakanımız o zaman bize sıkı sıkıya tembihledi ki sakın ola ki arkadaşlarımız bu konuyu ağızlarına almasın. Ama, CHP'nin o zamanki Genel Başkanı Baykal çıktı, bunun sorumluluğunu Sayın Başbakan'a ve hükümete yükledi. Birileri çıkıp size iftira ederse, sizi itham ederse ne yaparsınız? Biz kimsenin şamar oğlanı değiliz ki birisi bize tokat attığında diğer tarafımızı çevirelim. Kusura bakmasınlar. Mehmet Akif diyor ya 'Yumuşak başlıysak, kim demiş uysal koyunuz' Biz nefsimizle yaşayan insanlarız. Biz o zaman CHP genel başkanı ve iftiralarına gerekli cevabı verdik. Bugün Sayın Bahçeli kendi yakın çalışma arkadaşlarının ortaya çıkan nahoş görüntüleriyle ilgili olarak direk Ak Parti'yi, hükümetimizi ve Başbakanımızı hedef alan son derece çirkin, itham ve iftiraların yer aldığı bir açıklama yaptı. Ben bu itham ve iftiraları kesin bir dille reddediyorum. Başbakanımız hükümet ve partimizle ilgili söylenen o kem sözleri Sayın Bahçeli'ye aynen iade ediyorum. Biz hiçbir zaman onun bunun günahlarını teşhir etmeyi, teşhiri benimsemedik, teşhirciliği ayağımızın altına aldık. Şu veya bu televizyonun bunu yayınlamış olmasını, şu veya bu internet sitesinde çıkmasının faturasını Ak Parti'ye yıkmak, hükümeti, veya Ak Parti'yi bundan sorumlu tutmak kelimenin tam anlamıyla densizliktir. Hukuk yolu açıktır. Elbette, kişiler kendilerine yapılan bir haksızlık varsa bunu mahkeme yoluna gidebilirler ve hakikat neyse ortaya çıkacaktır." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.