AKP'li Metiner suskunluğunu bozdu...

AKP'li Metiner suskunluğunu bozdu...

Başbakan Erdoğan hakkında "Onun demokratik bir Türkiye inşa edeceğine inanmıyorum" şeklinde ses kaydı ortaya çıkan Mehmet Metiner istifa etmeye hazır olduğunu söyledi. ...

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bugün Youtube'a düşen ses kaydıyla ilgili olarak konuştu, "Bu konuşmayı Adıyaman gezimde söylediğim ispatlansın, hemen istifa etmeye hazırım. Ama eğer bu konuşmayı servis edenler, bunu ispatlayamıyorlarsa, müfteri ve alçakça bir komplo yaptıklarını kamuoyuna deklere etsinler" dedi.

Bugün Youtube'a düşen ses kaydında Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner olduğu iddia edilen kişinin, "Ben Tayyip Erdoğan'la demokratik bir Türkiye inşa edileceği kanaatinde değilim" şeklinde açıklamalarda bulunduğu öne sürüldü.

Başbakan Erdoğan'ın Kürt politikaları konusunda eleştirildiği kaydı internete yükleyen kişi, başlangıç yazısında, bu konuşmanın Adıyaman'daki son bayram ziyaretinde çekildiğini iddia ediyor ve "Mehmet Metiner bayramda seçmenleri ile dertleşti. Kabine oluşturulurken bakanlık beklentisi yerine getirilmeyen Metiner açtı ağzını yumdu gözünü..." diyor.

10 YIL ÖNCE KONUŞMUŞ OLABİLİRİM

Konuyla ilgili Toplumsal Hafıza'ya konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bu konuşmayı hatırlamadığını, Adıyaman'daki bayramlaşma sohbetleri sırasında böyle bir beyanda bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ses kaydındaki konuşmanın genel seyrine dikkat edildiğinde, "Erbakan, yenilikçiler, Mehmet Ağar..." gibi ifadelerin kullanıldığını, dolayısıyla bu ses kaydının olsa olsa bundan en az 10 yıl önceye ait olabileceğini söyleyen Metiner, "Ben 2001 yılında HADEP'in Genel Başkan Yardımcısı'ydım. Bu dönemde böyle bir konuşma yapmış olabilirim. Henüz tam olarak anlaşılamamış bir oluşum hakkında, o dönemde böyle düşünmüş olabilirim. Ancak şimdi Başbakan Erdoğan'ın özellikle Kürt sorunu ve terör sorunu konusundaki cesur adımları, benim o dönemde söylemiş olabileceğim şeylerin ne kadar yanlış olduğunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

DÜŞMAN NAMERTÇE SALDIRMIŞTIR

Sözkonusu konuşmayı hatırlamadığını söyleyen Metiner, "Eğer bana '10 yıl önce böyle söylemiştin, şimdi başka bişey diyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' deselerdi, bu mertçe bir yaklaşım olurdu. Ama bu kaydı şimdi yayınlayanlar, 10 yıl önceki konuşmayı bugün yapılmış gibi göstererek, çok namertçe saldırmışlardır. Sayın Başbakan benim kendisi hakkında ne düşündüğümü çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla bu kaseti yapanlar, umdukları sonuçlara ulaşamayacaklardır" şeklinde konuştu.

İSTİFA ETMEYE HAZIRIM

Terörle müücadele konseptini bilen, PKK'nın Ergenekon'un Kürt ayağı olduğunu her platformda anlattığını belirten Mehmet Metiner, "Bu ses kaydını şimdi yapılmış gibi yayınlayanlar, Mehmet Metiner'i zayıflatarak mevzi kazanmaya çalışmaktadırlar. Kürt Mahallesi'nde sözü dinlenen Mehmet Metiner'i siyaseten tasfiyet etmeyi amaçlıyorlar. Ancak ben partimin bana vereceği her türlü göreve hazırım. Şimdi ben diyorum ki, bu ses kaydını yayınlayanlar, eğer bu ses kaydının Adıyaman'daki bayramlaşma ziyaretinde çekilmiş bir ses kaydı olduğunu ispatlarlarsa ben hemen partimden ve milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım. Eğer bunu yapmazlarsa, o halde alçak müfteriler olduklarını tüm kamuoyu ibretle izleyecektir." dedi.

Ali Yiğit / Toplumsal Hafıza

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum