AKP'ye Kapatma Davası Gelebilir

AKP'ye Kapatma Davası Gelebilir

Yargıtay, TİB'de yapılan aramanın raporunu istedi, ilk denemesinde AKP'yi kapatmayı başaramayan Başsavcı ikinci denemi için harekete geçti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Dinlemeler ile AK Parti arasında bir ilişki var mı? sorusuna yanıt aranacak. Varsa AK Parti'ye ikinci kez kapatma davası açılması gündeme gelebilir.

Başsavcılık, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma evrakının bir örneğini istedi. Talep, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapıldı.

Soruştuma evrakı ile birlikte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan iki inceleme raporu da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidecek.

Siyasi Partiler Soruşturma Bürosu tarafından yapılacak inceleme sonucunda, eğer AK Parti hükümetinin yapılan telefon dinlemelerinde usulsüz bir işlemine ya da müdahalesine rastlanırsa, soruşturma başlatılacak.

Bu soruşturma sonucunda da AK Parti hakında "hukuk devleti ilkesine karşı eylemlerin odağı olmaktan" ikinci kez kapatma davası açılabilir..

Etiketler :