Akşam gazetesi PKK'ya hedef gösteriyor

Akşam gazetesi PKK'ya hedef gösteriyor

Taraf yazarı Uslu, Akşam'ın manşetten kendilerini PKK'ya hedef gösterdiklerini iddia etti

Taraf Yazarı Emre Uslu, Akşam'ın son iki günkü manşetiyle ilgili bir açıklama yaptı. Uslu, Akşam'ın manşetten kendilerini PKK'ya hedef gösterdiklerini iddia etti.

Dün "PKK'nın suikast listesi" diye bir liste yayınladılar bugün de o isimlerin güya neden hedefte olduğunu manşete çektiler.

Evet Akşam Gazetesi'nin son iki günde attığı manşettelerden bahsediyoruz.

Şimdi soru şu: Gazetecilik mi hedef gösterme mi?

O listedeki isimlerden birisi olan Taraf Yazarı Emre Uslu Akşam gazetesi'ne son iki günde attığı manşetlerle ilgili çok anlamlı bir soru sordu: Akşam'ın Yönetimi bizi PKK'lılar aracılığıyla ortadan kaldırmak mı istiyor?

Emre Uslu, Akşam'ın bugünkü haberinin amacını, "Bu haber KCK operasyonlarında hiçbir ilişkisi olmayan insanlar, sadece Odatv de hedef yapıldığı için Akşam gazetesinde hedef yapılmıştır." şeklinde özetledi.

İşte Emre Uslu'nun Akşam Gazetesi'nin son iki manşetiyle ilgili açıklaması;

"Öncelikle Akşam Gazetesi şunu yazmış"
 
"Uzmanlar, bu isimlerin hedef seçilmesinde PKK'nın eylemsizlik sürecinde sigorta gibi gördüğü KCK'yı deşifre edip kilit isimlerin cezaevine girmelerine neden olmalarına bağlıyor."
 
Emniyette hiçbir uzman böyle bir görüş bildirmez. Bunun birkaç nedeni vardır. PKK KCK yapılanmasını eylemsizlik sürecinin bir sigortası olarak yapılandırmamıştır. KCK bir çatı örgütüdür ve şehirleşme sürecinde post-PKK dönemi için yapılandırılmış bir örgütlenme modelidir. İkincisi KCK örgütlenmesini kimsenin deşifre etmesine gerek yoktur. Açıktan Anayasası ilan edilmiş internete konulmuş, yapılanması PKK sitelerinde duyurulmuş, KCK başkanlık konseyinin başkanının murat Karayılan olduğu ilan edilmiş bir örgüttür. Dolayısıyla KCK'yı deşifre etmek diye bir durum da söz konusu olamaz. Üçüncü olarak KCK'nın kilit isimlerinin cezaevine konulması sürecinde kilit rol oynadığımızı söyleyecek kişi yaz uzman değildir ya da dayak yememiş. KCK operasyonlarının istihbarat toplama süreci 2007'de başlayıp 2009 da operasyona başlanmış uzun süreli bir operasyondur. Bunu emniyeti hele de Terörle mücadeleyi az bilen bir kişi bile bilir.
 
KCK operasyonlarında kilit rol oynadığımız bilgileri de birebir yalan. Ben KCK'yı deşifre eden kişi olarak yansıtılmışım. Ne ilgisi varsa İsmail Kükkaya'ya çağrı yapıyorum. Bir tane örnek göstersin internette PKK sitelerinde var olmayan bir bilgiyi paylaştığıma ilişkin. Burada mesele KCK ve operasyon değil. Akşam gazetesinin YALAN haberler üzerine operasyonel bir şekilde bizi KCK'ya hedef göstermesidir.

Akşam'ın yalanlarını teker teker sıralayayım.
 
1) Emre Uslu KCK operasyonlarının beyni değil bu operasyonları zamanlama ve biçim olarak eleştirmiş bir kişidir.
 
2) KCK operasyonun beyni olarak gösterilen Samih Tehmur, Batman'da büro hizmetleri diye bilinen geri hizmetlerden sorumlu Emniyet Müdür yardımcısıdır ve ne KCK ne Terörle Mücadele ne de İsthibararat birimlerinden sorumlu değildir. Yanı Teymur ile KCK operayosunlarını ilişkilendirmek de yalandır. *
 
3) Fatih Balcı, Eminyet Genel müdürlüğü eğitim dairede polis dergisinin yayınından sorumludur. Ve sorumluluk alanı Terör eğitimi hiç değildir. Emniyeti çok az bilen bir "uzman" bile Terör Eğitiminin Eğitim Daire Başkanlığı ile değil Terörle Mücadele Dairesinde verildiğini bilir. *
 
4) Bu isimlerden hiç biri istihbaratçı değildir. Küçükkaya da muhabiri de istihbaratçı ile terör uzmanı arasındaki farkı bilir. Bunu bilmesine rağmen manşete "PKK'nın ölüm listesinin sırrı İstihbarat Savaşı" yazmanın mantığı nedir. Açıkça Yalan olan bu bilgiyi Küçükkaya ve Akşam hangi veriye dayanarak yazmıştır açıklamak zorundadır.*
 
5) Küçükkaya'nın muhabirleri beni dün aradı. Haber ile ilgili ne düşündüğümü sordu. Ama KCK ile ilişkilendirme noktasında bir kelime bile sormadılar. Bunun nedeni nedir? Sormadıkları, görüşümü almadıkları bir noktada, hatta görüşlerim açıkça yazılı olduğu ve KCK operasyonlarını açıktan eleştirdiğim ortadayken Akşam hangi amaçla böyle bir manşet
atmıştır?*
 
Akşam'ın haberindeki tek doğru şudur: Diyarbakır Emniyet Müdürü olduğudur ve KCK operasyonu yaptığıdır. Şimdi soru şu. Akşam gazetesi tıpkı Tuncay Özkan zamanında olduğu gibi bir operasyon merkezi mi? **Amaç PKK sempatizanı ve dünyadan haberi olmayan kişileri kışkırtıp üzerimize göndererek bizi ortadan kaldırmak mı?** Hiçbir geçerliliği olmayan bu haberlerin tamamı yalan ise Akşam gazetesinin amacı başka ne olabilir?*
 
Manşetin nedeni Odatv'nin bizi hedef göstermesiyle aynı nedene mi dayanır? Küçükkaya'dan aynı manşet büyüklüğünde bir cevap bekiyorum. Ya o manşette hata yaptıklarını, yanlış ve yalan bilgilerle okurlarını ve kamuoyunu yanılttıklarını kabul ederler ve özür dilerler, ya da o "uzman" kim ise onun amacı doğrultusunda bir operasyonun parçası olduklarını kabul ederler. Çağırım şudur. Küçükkaya bu yanlışı bir an önce en açık bir şekilde düzeltsin.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.