“Aktan derhal açığa alınsın”

“Aktan derhal açığa alınsın”

Cihaner’i kurtarma planını deşifre eden skandal ses kayıtlarının yargıya taşındığını hatırlan hukukçulardan çağrı var:

Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner’i kurtarma planını deşifre eden skandal ses kayıtlarının yargıya taşındığını hatırlan hukukçular, “Yargıtay 8. Daire Üyesi Hamdi Yaver Aktan derhal açığa alınsın” çağrısında bulunuyor.

“AÇIĞA ALINMASI İÇİN YETERLİ DELİL VAR”

Ergenekon savcılarının Aktan hakkında inceleme başlatması gerektiğini vurgulayan emekli Savcı Gültekin Avcı, “Deşifre olan olaylar, Aktan ile Ergenekon arasında ilişki var mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bu konu hakkında da ciddi şüpheler oluşmuştur” dedi. Cumhuriyet Savcılarının soruşturma başlatması için hiçbir engelin olmadığını vurgulayan Avcı, “Ortada adil yargılamayı etkileme suçu var. Ergenekon ile direkt ilişkisi olanlar ile yakın birliktelik var. Öncelikle Aktan görevden uzaklaştırılmalı ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar elindeki dosyalar alınmalıdır. Bir yüksek yargı mensubu Ergenekon üssüne dönen gazete ve dergilerde yazı yazamaz. Devam eden davalar hakkında değerlendirmeler de bulunamaz” diye konuştu. Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ergenekon’un kent toplantılarında ismi geçen, terörist başına ‘kardeşim’ diye hitap eden Yalçın Küçük ile görüntüleri deşifre olan bir yargı mensubundan söz ediyoruz. Kaldı ki Ergenekon üssüne dönen Aydınlık ve Cumhuriyet’te Ergenekon davası aleyhinde yazarlık yaptığı belirlenen ve son olarak ‘Erzincan Ergenekon davasını Yargıtay’a aldırıp orada üzerini örtme ve sanıkların hepsini serbest bırakma operasyonuyla ilgili ses kayıtları internete düşen bir yargı üyesi… Bu deliller ortada iken Aktan’ın görevine devam etmesi yaşanan en büyük hukuk skandalıdır.”

“SES KAYITLARI DEHŞET VERİCİ”

Öte yandan; Gaziantep’te temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, son dönemlerde ortaya çıkan ses kayıtlarına ilişkin bir soru üzerine, “Legal mi, illegal mi? Onlar ayrı bir olay ama, duyduklarımız gerçekten dehşet vericidir” dedi.

VAKİT-ASLAN DEĞİRMENCİ

Etiketler :