AKUT: Haber kirliliği yanılttı

AKUT: Haber kirliliği yanılttı

Şevket Keresteci, BBP liderini arama çalışmalarında hava koşullarının etkili olduğunu belirterek "İşin başındaki 'bulundu' açıklamaları yanıltıcı oldu" dedi.

Şevket Keresteci şunları söyledi: "Yorum yapmak zor. Biz AKUT olarak akşam saat 20.30 gibi 16 kişilik Gaziantep ekibimizi bölgeye gönderdik. Ekibimiz orada ikiye bölünmüş durumda aramalarını yürütüyorlar. Son aldığımız bilgiye göre bir ekibimiz 1830 metre seviyelerinde ama kardan ve sisten ilerleyemiyor. Paletli araçlarla ilerlemeye çalışıyorlar arama noktasına doğru. Şu anda hava koşulları zor ve hiçbirşeye izin vermiyor. Arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İlk anda ben saat 16.00'da dernekteydim, inanılmaz bir haber kirliliği vardı. O kirlilik herkesi yanılttı. Biz hiçbirşey yapmadık. Çünkü 'bulundu' diye haberler yer aldı. Onun için haber kirliliğinin zaman içinde yok olması gerekiyor. Haberlerin doğru verilmesi gerekiyor.

Gece karadan arama çalışmaları devam etti ama havadan çalışma yapılamadı. Ne kadar termal de olsa sis yüzünden 2 metreye kadar inen görüş vardı. Teknik olarak ne yaparsanız yapın hava şartları engelledi.

Türkiyede arama kurtarma imkanları yeterlidir. Türkiye bu tür kazaları çok gördü. Bir miktar geç başlandı denebilir. Böyle hallerde çok değişik yönlendirmeler olabiliyor. Sakin olmak lazım herkes görevini yapıyor. En kısa zamanda sağ olarak ulaşırız diye umuyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :