Akyol'dan Ekşi'ye başörtüsü dersi

Akyol'dan Ekşi'ye başörtüsü dersi

Başörtüsü tartışmaları yeniden alevlendi. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu çözelim çıkışı siyasi arenadan ekranlara da yansıdı.

Emrah İriç'in haberi

Başörtüsü tartışmaları yeniden alevlendi. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu çözelim çıkışı siyasi arenadan ekranlara da yansıdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, katıldığı bir televizyon programında Oktay Ekşi ile başörtüsü yasağını tartıştı. Başörtüsü yasağının anlamsızlığına vurgu yapan Akyol, Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'ye adeta ders verdi.

Bugün bütün bu yaşananların 'başörtülüler bize baskı yapacak korkusu'ndan yaşandığına dikkat çeken Akyol 'Sokakta başörtülü bir annenin yanında başı açık bir kızı duruyor. Bu korkuyu bu yasağın kaldırılmasını benim gibi savunanların yok etmesi lazım. Bu da nasıl ölçülür? Böyle bir girişim olduğunda polis susarsa, öğretmen susarsa, ben susarsam o zaman bu endişeye hak veririz.' derken 'Türkiye'de türban yasağının olmadığı zamanlarda başı açık olanlar baskı altında mı kaldılar?' sorusunu sordu ve bu soruya kendisi cevap verdi:

'Bu bir faraziye. Bu konuda hiç bir araştırma sonucu yok. Anadolu üniversitelerinde başörtülü kızlar derslere giriyor. Bir kişiden de şikayet duymuyoruz ki bu kız benim kızımı örtünmeye zorladı baskı altında bıraktı diye.'

Ekşi ise başörtüsü yasağının devamından yana tavır koydu. Ayrıca 'İrtica tehdit olarak kırmızı kitaptaki yer almalı' diyen Oktay Ekşi'ye göre kırmızı kitaptan irticanın kaldırılması çok yanlış oldu. İrtica bu ülke için uzun yıllar daha korku ve endişedir diyen Ekşi'ye karşın Taha Akyol, irticanın kırmızı kitaptan kaldırılmasının geciktiğini savundu.

Moralhaber.net

Etiketler :