ALBAY ÇİÇEK iddiaları yanıtladı

ALBAY ÇİÇEK iddiaları yanıtladı

Albay Çiçek, "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı" ile ilgili hakkında çıkan iddiaları bakın nasıl cevapladı.

Günlerdir tartışılan Albay Çiçek, "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı" ile ilgili hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İrtica ile mücadele belgesini hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek, belgenin orijinalindeki imzanın kendisine ait olduğu iddiasına “Komploları devam ediyor” yatını verdi.

“DEMOKRASİYE darbe belgesinin” orijinalinin Ergenekon savcılarına ulaştığı ileri sürülürken, belgenin altındaki imzanın sahibi olduğu iddia edilen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, yine Habertürk'e konuştu. Albay Çiçek, “Mahkeme süreci devam ediyor. İftira ve komplolarına devam ediyorlar. İlgi ile izliyorum” açıklamasını yaptı. Albay Çiçek'in ıslak imzasının aslının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na mektupla gönderildiği ve Adli Tıp Kurumu incelemesinin ardından ‘Belgedeki ıslak imza Albay Dursun Çiçek'in el ürünüdür' kararının çıktığı iddia edildi. Kendisine telefonla ulaştığımız Albay Çiçek ise son gelişmeyle ilgili olarak sorularımızı yanıtlarken, “Bu aşamada bir şey söylemem doğru olmaz. Mahkeme süreci ve soruşturma devam ediyor. Ama İftira ve komplolarına devam ediyorlar. İlgi ile izliyorum. Gerçek ortaya çıkacak” diye konuştu.

BAŞBUĞ KAĞIT PARÇASI DEMİŞTİ

Bilindiği gibi, AK Parti ve Gülen'i nedef alan ‘İrtica ile mücadele eylem planı” başlıklı belgenin ‘fotokopi' olduğu tartışması günlerce sürmüş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da ‘ıslak imzalı orijinal belge' ortaya konmadığı için belgeyi ‘kâğıt parçası' olarak nitelendirmişti. Genelkurmay askeri savcılığı ise iddialarla ilgili olarak ‘kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar vermişti.

AVUKAT ÇEVİK: İFADE VERİRİZ

Diğer taraftan Albay Dursun Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik de dün bir açıklama yaptı. Son gelişmelerle ilgili olarak kendilerine herhangi bir bilginin ve tebligatın gelmediğini kaydeden Avukat Çevik, belge ile ilgili konuyu basından öğrendiklerini de söyleyerek “Eğer savcılıktan çağrılırsak müvekkilimle ifade vermeye gideriz” dedi.

İlk belge fotokopiydi

“İRTİCA ile Mücadele Belgesi” ortaya çıktığı andan itibaren, belgedeki imzanın gerçek olmadığı tartışmaları gündemi işgal etti. Belgeyle ilgili soruşturma başlatan Askeri Savcılık, belgenin ve imzanın gerçek olup olmadığını belirlemek için Jandarma Kriminal, Adli Tıp ve TUBİTAK'a imzayı inceletti. Bir başka inceleme ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Polisi Kriminal
Laboratuvarı'nda yapıldı. Askeri Savcılık tarafından yaptırılan incelemelerde, “fotokopiden gerçekliğe ulaşmanın mümkün olmadığı” sonucu çıkarken, Polis Kriminal Laboratuvarı'nın yaptığı incelemede, belgedeki imzanın Albay Çiçek'e ait olduğu ifade edildi. İmzanın sahte ve gerçek olduğuna ilişkin tartışmalar, çarşamba günü belgenin aslının savcılığa gönderildiği bilgisi ile farklı bir boyut kazandı.

Etiketler :