Albay Temizöz 2. defa hâkim karşısında

Albay Temizöz 2. defa hâkim karşısında

GİZLİ TANIKLARA BASKI CEZAEVİ GÖREVLİLERİNDEN Mİ?

Aralarında Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da bulunduğu 7 sanıklı ‘faili meçhuller’ davasının ikinci duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılacak.

 

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 765 Sayılı TCK’nın “adam öldürmek”, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturma” ve “adam öldürmeye azmettirmek” suçlarından sanıklardan Cemal Temizöz’ün 9, Kamil Atağ’ın 7, Temer Atağ’ın 2, Adem Yakin’in 7, Hıdır Altuğ’un 3, Abdulhakim Güven’in 6, Kukel Atağ’ın ise bir defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

Müdahil avukatlar, 1990’lı yıllarda Cizre ve çevresinde işlenen çok sayıda faili meçhul cinayetin çözülme umudu olan “Albay Temizöz” davasında yaşanan garip gelişmelere tepkililer... Vakit’e konuşan müdahil avukat Mustafa Sezgin Tanrıkulu, söz konusu ‘suç örgütünün’ halen etkin olduğunu belirterek, “Bu etkinliklerini korku ve travma meydana getirme için kullanıyorlar. Tabii zaman zaman da büyük lobileri devreye giriyor. Bunun en somut göstergelerini sıralayacak olursak; Albay Temizöz halen görevinde, tanıklar ifadelerini geri aldı, gizli tanıklar deşifre edildi” dedi.

GİZLİ TANIKLARA BASKI CEZAEVİ GÖREVLİLERİNDEN Mİ?

Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar ise, Jandarma Genel Komutanlığı’na dilekçe sunduklarını ve tutuklu Cemal Temizöz’ün görevden uzaklaştırılmasını talep ettiklerini söyledi. Bazı gizli tanıkların ifadelerini geri almalarına da değinen Aktar, cezaevinde bulunan gizli tanıkların tüm görüşmelerinin kayıt altına alındığını hatırlattı. Aktar, “Bu kayıtlar mahkemeye getirilmesi için talep edilecek. Bu öyle sıradan bir konu değil. Gizli tanıkların baskı altında olduğu ortaya çıktı. Ancak baskının şiddeti ve kimler tarafından yapıldığı bu kayıtlar ile orta çıkacaktır. Ancak bu baskı cezaevi görevlilerinden geldiyse kayıtta yoktur” şeklinde konuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :