Alevi Dedeleri de "Birlik" dedi.

Alevi Dedeleri de "Birlik" dedi.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından Muharrem ayının ilk günü dolayısıyla vakıf genel merkezinde verilen iftarda 'birlik' çağrısı yapıldı.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından Muharrem ayının ilk günü dolayısıyla vakıf genel merkezinde iftar verildi. Kur'an-ı Kerim ve sema gösterisi eşliğinde verilen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

Dünya Ehl-i Beyt Beyt Vakfı'nın Muharrem orucu dolayısıyla Vakfın Genel Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Alevi dedeleri ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı.

 

İftar programı sazendeler eşliğinde söylenen ilahiler ve sema gösterisi ile başladı. Kur'an-ı Kerim ve meail ile devam eden iftar programında ezanın okunması ve iftarın yapılmasının ardından Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun kürsüye çıktı. Altun, bugün aynı zamanda Kerbela olayının 1329. yıldönümü olduğunu söyledi. Kerbela olayının büyük bir katliam olduğunu hatırlatan Altun, Hz. Hüseyin'in insanlık ve Müslümanlık için kendisini feda ettiğini belirtti. Türkiye'nin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Altun, farklılıkların renk olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Muharrem orucu nedeniyle 12 gün boyunca iftar verecek.

Etiketler :