Alevi Derneklerinden CHP'ye Destek

Alevi Derneklerinden CHP'ye Destek

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in tepki çeken sözlerinin ardından bazı alevi derneklerinin yöneticileriyle parti il binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilginç bir ayrıntı vardı.

 

Bazı Alevi dernekleri, il binasında toplantı düzenleyerek CHP'ye destek verdi.  Tunceli'den hiçbir derneğin katılmadığı toplantıda CHP'ye övgüler sıralandı. CHP İstanbul İl Başkanı ve Alevi dernek yöneticileri basın mensuplarının ısrarlı sorularını cevapsız bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da meclis kürsüsünden yaptığı ve Alevi vatandaşların tepkisini çeken konuşmasının ardından, bazı Alevi dernekleri, CHP İstanbul Teşkilatı'nda düzenledikleri basın toplantısıyla CHP'ye destek verdi. Toplantıya Yozgat, Erzincan, Amasya, Sivas gibi bazı bölgelerden Alevi dernekleri yöneticilerinin yanı sıra CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, İl Başkanı Gürsel Tekin ve partililer katıldı.

Katılımcı Alevi Dernekleri adına basın açıklamasını Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Sekreteri Muhittin Cagalan okudu. CHP'ye övgülerin sıralandığı açıklamada Çagalan, bir süredir Alevi toplumu üzerinden CHP'nin yıpratılmaya çalışıldığını savundu. Açıklamasından, CHP'nin sol ve sosyal demokrat anlayışın Türkiye'deki tek temsilcisi olduğunu söyleyen Çagalan, "CHP, din, etnisite, mezhep üzerinden politika yapmak çiğliğine asla düşmemiştir, düşmeyecektir. Ülkemizde bunu yapanlar vardır ve bizim temel varlık nedenlerimizden biri, onlara karşı durmaktır. CHP özgürlüğün, eşitliğin, dayanışmanın partisidir." şeklinde konuştu.

Hiçbir CHP'linin toplu katliamlara katılmadığını ve bunu övmediğini söyleyen Çagalan, "Eşit ve özgür bireylerden oluşan laik-demokratik bir Türkiye hedefini hayatının temel derdi haline getiren ve bu amaçla yıllardır CHP'de çeşitli kademelerde görev yapmakta olan Alevi kökenliler olarak, dostumuzun da düşmanımızı da gayet iyi bildiğimizi bu vesileyle cümle aleme duyurmak isteriz." dedi.

Çağlan'ın açıklamasının ardından basın mensuplarının soru isteği CHP İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından kabul edilmedi. Basın mensuplarının ısrarlı isteğine Tekin olumsuz cevap verdi.

Etiketler :