Alevi'den AK Partili olamaz

Alevi'den AK Partili olamaz

CHP'li Sakine Öz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili Sakine Öz, Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi'nin, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi'nin cemevinde düzenlediği kongrede yaptığı konuşmada, AK Partililerin Alevi, Alevilerin de AK Partili olamayacağını iddia etti.

"SAHTE ALEVİ DERNEKLERİ KURMAYA BAŞLADILAR"

Müslümanın Müslümana, Alevinin Alevilere kırdırıldığını iddia eden Milletvekili Öz, "Artık sahte Alevi dernekleri kurdurmaya başladılar, çünkü iktidar, kendine yakın Aleviler oluşturmak istiyor. Bizi bize kırdırmaya çalışıyorlar ama şunu bilsinler ki bu derneklerin hepsinin içi boş. AK Partili Alevi olamaz, Aleviler de AK Partili olmaz, çünkü Alevilik'te dostluğu, kardeşliği benimseyen hümanizm vardır ancak AK Parti'de yobazlık, kindar bir yaklaşım tavrı bulunmaktadır." dedi.

"İKTİDAR BUNU BÖYLE BİLSİN"

İktidarın, son günlerde Tekke ve Zaviyeler Kanunu üzerinde çok durduğunu dile getiren Sakine Öz, "Bu kanunu karıştırarak, Alevilerin üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Şunu bilsinler ki Aleviler, bu kanunla uğraşarak kendi üzerinden siyaset yaptırmaz. CHP, Dersim ile yüzleşmesini Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa getirerek gösterdi. Alevi olduğunu gururla dile getiren Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına geldi. İktidar partisi bunu böyle bilsin." diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.