Aleviler: Ekmeleddin İhsanoğlu bizim adayımız olamaz

Aleviler: Ekmeleddin İhsanoğlu bizim adayımız olamaz

Amerika'nın Sesi isimli internet sitesinde çıkan bir haber, Aleviler'in CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyeceğini gösteriyor.

Kadıköy'deki bir restoranda şef garson olarak çalışan ve soyadını vermek istemeyen Adıgüzel isimli kişinin "Kalabalık bir ailemiz var ve hiçbirimiz bu seçimde oy kullanmayacağız. CHP'ye kerhen oy vermekten yoruldum" sözleriyle başlayan haberde, "Adıgüzel'in sözleri aslında ortalama bir Alevi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine bakışını gözler önüne seriyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, hafta başında hem Ankara, hem de Köln'de Alevi toplumunun önderleriyle buluşarak onları ikna etmeye çalıştı. Ancak bu görüşmelerinde herhangi bir ilerleme sağlanamadığı, Alevi toplumunun önderlerinin yaptıkları açıklamalardan anlaşılıyor" ifadelerine yer verildi. Haberde şu değerlendirmelerde bulunuldu:

BİZİM ADAYIMIZ OLAMAZ:
Ankara'daki toplantının ardından açıklama yayınlayan Alevi Bektaşi Federasyonu, "İhsanoğlu profili Aleviler'e uzak ve Tayyip Erdoğan'a benzeyen özelliklere sahip. Siyasal İslamcı özelliklere sahip muhafazakar adayla hoşgörü adı altında yan yana gelmek doğru değil. CHP'nin Alevilerin içine sinmeyen bir adayı Alevilere önermeye hakkı yok" dendi. Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki durağı ise merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ydu. Toplantı sonrası CHP lideri herhangi bir açıklama yapmazken konfederasyonun genel başkanı Turgut Öker, İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini açıkladı. Öker, "İhsanoğlu'nu Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi mücadelesinde hiçbir alanda görmedik. Bizim arzumuzun yönünü sağa değil sola dönen bir CHP" dedi.

'İHSANOĞLU MADIMAK'A GELSİN':
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ise, Evrensel gazetesindeki köşesine "Alevilere yoldaş olmak istiyorsanız, Alevilerle can olmak istiyorsanız, Alevilerin de cumhurbaşkanı olmak istiyorsanız işe Hacıbektaş'ı ziyaretle başlamak yerine, 2 Temmuz'da Sivas'ta, Madımak önünde olacaksınız" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.