Alevilerden Yalçın Küçük'e Sert Tepki

Alevilerden Yalçın Küçük'e Sert Tepki

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Yalçın Küçük'ün Aydınlık gazetesinde 'Nur Baba' başlığıyla kaleme aldığı yazıya Alevilerin tepkisi büyüyor.

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, yazıyı, milleti birbirine düşman etme çabasının bir ürünü olarak gördüğünü söylüyor. İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık gazetesinin yazarlarından Yalçın Küçük, 4 Ekim 2011'de kaleme aldığı yazıda, Alevi vatandaşlara yönelik çirkin iftiralara yer verdi.

Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Küçük, yazısında, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Nur Baba' romanı üzerinden tarikatlarda cinsellik konusuna değindi, 'mum söndü' iftirasını kabul etti. Şu ifadeleri kullandı: "Grup sekse biz 'mum söndü' diyoruz, başlarken hatırlatıyorum. Yalnız bu mum söndü ve daha ilerisi, çırılçıplak muaneka ve kucaklaşma..."

Alevi vatandaşların söz konusu iftiraya tepkileri sürüyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Yalçın Küçük'ün daha önce de benzer açıklamaları olduğunu hatırlatıyor. Özel, "Bu konu ısrarla, bilinçli bir şekilde Alevilerin önüne geliyor. Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Zihniyet sorunu var." diye konuşuyor.

ART NİYETLİ, UTANÇ VERİCİ BİR İFTİRA

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise, Küçük'ün ifadelerinin 'utanç verici' olduğu üzerinde duruyor: "Mum söndü benzetmesi öteden beri Alevilere yapılan bir iftira. Bu iftirayı yapanların toplumun inanç kesimlerini birbirine düşman eden art niyetli insanlar olduğu ortaya çıktı. Bunun halen insanların önüne konması, sistemin öteden beri insanları nasıl yanlış şekilde yönlendirdiği iftiranın sonucudur."  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.