Alevilere çirkin itham

Alevilere çirkin itham

Erzincan'da okul duvarına "Kafir Aleviler, hepiniz yanacaksınız" yazıldı...x

Adıyaman 'da Alevilerin evlerin işaretlenmesinin ardından Erzincan 'a bağlı Avcılar köyünde de önceki gün bir okul duvarı ve 2 eve “Hepiniz kafirsiniz” “Kafir Aleviler hepiniz yanacaksınız” yazılması TBMM gündemine taşındı. Olayı kınayan CHP milletvekilleri, “Kindar nesil söylemiyle buralara gelinir. Herkes ayağını denk alsın, mezhep çatışması çıkabilir” sözleriyle Başbakan Tayyip Erdoğan 'ı uyardı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz dün parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında Erzincan 'daki olaya tepki gösterdi. Muharrem Işık, 28 Mart günü karakola 200 metre uzaklıktaki bir okul duvarı ile iki eve “Hepiniz kafirsiniz, yanacaksınız” içerikli yazılar yazıldığını anlatırken, “kindar gençlik” söylemini eleştirdi. Işık “Yazıların yazıldığı yer karakola çok yakın. Adıyaman 'da evler işaretlendi, çocuk işi, dediler. Bu art niyetli bir söylemdir. Yağlıboya ile yazılmış, yetişkin işi olduğu belli” derken, ırkçı, ayrımcı yaklaşımları kınadı. Salih Fırat, “Adıyaman 'da 46 evin kapısı işaretlendi. Çocuk işi, dediler, herhangi biri yakalanmadı” dedi ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'i göreve çağırdı. Fırat, “Alevi-Sünni kardeşliğini bozmaya yönelik” girişimleri kınadı. Eryılmaz da, Başbakan Tayyip Erdoğan 'ı “mezhep çatışması tehlikesine karşı duyarlı olmaya” çağırdı. Eryılmaz, “Adıyaman 'da, Erzincan 'da, Hatay 'da Aleviler tedirgin. Yaşanabilecek bir çatışmadan Başbakan sorumlu olacaktır” dedi.

Hüseyin Aygün de, “kindar gençlik” açıklamalarını eleştirirken “Başbakan şunu unutmamalıdır, Aleviler yüzyıllarca zulme direndiler. Kerbela 'da nasıl zulme direndilerse, modern Yezidilere de direnmeyi bilirler. Hükümete karşı da, onların uzantısı olan provakatörlere karşı da direnirler. Kindar gençlik diye politika yaparsanız bu tür sonuçlar ortaya çıkar. Herkes ayağını denk almalıdır” açıklamasını yaptı. Muharrem Işık bir soru üzerine “Alevilerin tedirgin olduklarını” söyledi. Eryılmaz da, Adıyaman 'da faillerin yakalanmamasının yurttaşların tedirginliğini arttırdığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.