Alex Hagi'yi ikiye katladı

Alex Hagi'yi ikiye katladı

Brezilyalı yıldız, muhteşem performansıyla ayrıca ‘en iyi 10 numara’ tartışmalarının da yeniden alevlenmesine neden oldu.

Fenerbahçe’de forma giydiği 225 maçta 113 gol atıp 102 de asist yapan Brezilyalı futbolcu, Galatasaray’ın efsane oyuncusu George Hagi’yi ‘istatistiksel olarak’ geride bırakırken saha dışında da hem yardımseverliği hem de kişiliğiyle takdir topluyor

Fenerbahçe bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da fırtına gibi eserken, Sarı-Lacivertliler’in ‘10’ numarası Alex, attığı goller ve yaptığı asistlerle futbolseverleri ‘yine’ kendisine hayran bıraktı. Türkiye’de 6. sezonunu geçiren

Hatta birçok futbolsevere göre Alex, Galatasaray’ın efsane futbolcusu George Hagi’yi bile unutturdu. Zira Hagi’nin futbolu bıraktığı 2001 yılından sonra Türkiye’deki en istikrarlı ‘10 numara’ olan Brezilyalı, istatistiklerde de ‘Karpatların Maradonası’nı geride bırakmayı başardı.

TEK BAŞINA TAKIM

SarI-Lacivertlilere 2004-05 sezonun başında gelen Alex, attığı 24 golün yanı sıra yaptığı 16 asistle Fenerbahçe’ye müthiş bir katkı yapıp şampiyonluğu da kazandırmıştı. Bu performansın hemen hemen aynısını (15 gol, 24 asist) ertesi yıl da sergilemesine karşın hatırlanacağı gibi Denizli’yle son maçta berabere kalan Fenerbahçe şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmıştı. 2007’de gol kralı olduktan sonra Türkiye’deki en kötü sezonunu geçirdiği geçen yıl bile 11 gol, 12 asist istatistiklerini tutturmayı başaran yıldız oyuncu, Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Avrupa Ligi’nde oynadığı 225 maçta 113 gol atıp 102 de asist yaptı.

Galatasaray’ın efsane futbolcusu George Hagi ise Türkiye’deki 5 sezonunda forma giydiği 132 maçta 59 golünün yanı sıra 51 de asist yapmıştı. Avrupa kupalarında 44 maçta 13 gol, 18 asist yapan Alex, Hagi’nin 36 maçta 8 gollük performansını da ‘istatistiksel olarak’ geride bıraktı.

EN YAKIN RAKİBİ ARDA

Bu sezona baktığımızda ise Alex’e rakip olarak G.Saray’dan Arda, Elano; Beşiktaş’tan Tabata ve Trabzon’dan Colman göze çarpıyor. Özellikle Sarı-Kırmızılı takımın genç kaptanı bu sezon 16 maçta 5 gol, 15 asist istatistikleriyle Brezilyalı yıldıza en yakın isim olarak göze çarpıyor.

G.Saraylı Elano henüz beklentileri karşılayamazken 8 milyon euro’ya G.Antep’ten Beşiktaş’a geçen Tabata da Alex’in hem futbol hem de istatistik olarak yanına bile yaklaşamadı. Trabzonspor’da sol açık oynayan ancak gerçek pozisyonu oyun kurucu olan Colman ise 5 gol, 4 asistleen iyi sezonunu geçiriyor. Ancak bu isimlerin hiçbiri henüz Alex kadar istikrarlı bir görüntü çizemedi.

Etiketler :