Alex Kazım'ın hareketi için ne dedi?

Alex Kazım'ın hareketi için ne dedi?

Fenerbahçe Futbol Takımı kaptanı Alex de Souza maçtan sonra çarpıcı açıklamalar yaptı..

Fenerbahçe Futbol Takımı kaptanı Alex de Souza, Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetin önemine değinirken, teknik direktör Aykut Kocaman'a önemli bir pay çıkardı.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Alex, Türkiye'nin en önemli karşılaşmalarından birinin oynandığını belirtirken, ''Biz şampiyonluğu kovalıyoruz ve rakibimiz ise bu yarıştan koptu. Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe adlarının olduğu her maçta tarihinize sahip çıkmak zorundasınız. Kazanmak için mücadele ettik ve başardık'' dedi.

İlk yarıda kendi adlarına hatalar yatıklarını anlatan Alex, ''Fakat bizim için önemli noktalardan biri, devre arasında hocamızın fikirlerini bize yansıtış şekli, sakinliği, bizi yeniden maça bağladı. Düşünceleri çok etkili şekilde bize geçti, bize yansıdı'' ifadelerini kullandı

-HAGİ-ALEX KIYASLAMASI-

Brezilyalı yıldız, Gheorghe Hagi ile Alex arasında yapılan kıyaslamayla ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bu karşılaştırmanın çok sağlam temeller üzerine kurulmadığını düşünüyorum. Bugün Hagi teknik direktör, ben ise oyuncuyum. Ben çocukken örnek aldığım en önemli oyuncu Zico'ydu Brezilya'da. Ülke dışından takip ettiğim ve referans aldığım oyuncular vardı. Bunlardan biri de Hagi'ydi. Laudrup vardı, Zola vardı. Gördüğüm en iyi 10 numaralar içinde Hagi'yi de mutlaka sayarım. Kendisinin oyunculuğu ve hocalığın saygım sonsuz. Bugün ise ne ben kazandım ne de Hagi kaybetti. Bugün kazanan Fenerbahçe, kaybeden ise Galatasaray'dı.''

-''MAÇ MAÇ BAKMAMIZ LAZIM''-

Alex, bu galibiyetin şampiyonluk yolunda kendilerine büyük bir avantaj sağladığı şeklindeki bir değerlendirme üzerine, ''Ben maç maç bakmamız gerektiğine inanıyorum. Önemli olan bugün Galatasaray maçıydı, şimdi ise önümüzdeki Bursaspor maçı. Bu şekilde gidersek kafamızdakileri gerçekleştirebiliriz. Böyle düşündüğümüz için ilk yarıdaki 9 puanlık fark eridi. Her kazandığımız maçtan sonra şampiyonluk şansımız artıyor'' şeklinde konuştu.

-KAZIM'IN HAREKETİ-

Alex de Souza, gol attıktan sonra Fenerbahçe yedek kulübelerine el hareketi yapan Kazım'la ilgili görüşünün sorulması üzerine, ''Ben böyle davranmazdım. Ama ben Alex'im, o ise Kazım. Bunun yanıtını Kazım'a sormak lazım. Ben yapmazdım'' demekle yetindi.

Diğer yandan, maç sonu basın toplantısına Galatasaray'dan hiçbir oyuncu gelmedi. 

Etiketler :