Ali Laricani Mısır halkını tebrik etti

Ali Laricani Mısır halkını tebrik etti

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Mısır halkını elde ettiği "büyük ve parlak zaferden" dolayı tebrik ederek, mücadelenin bağımsız bir yönetim oluşturulana kadar devam etmesini istedi.

Laricani, Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan halk hareketinin başarıya ulaşmasının ardından yayımladığı bildiride, bu ülke halkını kutladı.

''Müslümanların uyanışı sürecinde özgürlüğün parlak güneşi, Mısır'da yeniden doğmaya başladı'' ifadesini kullanan Laricani, ''devrimci ve olgun Mısır halkının; sabır, birlik ve direnişle Kur'an-ı Kerim'i takip ederek bölgenin ve dünyanın en güçlü şeytanlarının sırtını yere getirdiğini'' kaydetti.

''Baskıcı ve diktatör rejime yıllarca tahammül eden Mısır halkının, iman ve güçlü bir iradeyle kıyam ettiğini'' belirten Laricani, halkın dünyayı yöneticilere dar ettiğini ve haklı talepleri karşısında onları teslim olmaya mecbur bıraktığını vurguladı.

Laricani, ''diktatörün devrilmesiyle sonuçlanan Mısırlı Müslümanların uyanış dalgasının; diktatörlüğün, din karşıtlığının ve milletin isteklerini görmezlikten gelme döneminin sona erdiğini gösterdiğine'' işaret etti.

''Halkın asıl hedefinin, haklı isteklerinin dikkate alınması ve millet egemenliğine dayanan gerçek demokrasi olduğunu'' vurgulayan Laricani, şunları kaydetti:

''Tunus ve Mısır'daki olaylar, tüm diktatörler ve baskıcı rejimler için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Tarih halkın, Müslümanların uyanışına bir kez daha tanıklık etti. Devrim, bu kez başka bir yerde 'Allah-u Ekber' nidalarıyla zafere ulaştı. Bu, ilahi vaadin gerçekleştiğinin göstergesidir.''

''Mısır'daki halk kıyamının, diktatörün devrilmesiyle sonuçlandığını'' belirten Laricani, ''Bu yol, halkın talepleri doğrultusunda bağımsız bir yönetim oluşturulana kadar devam etmeli'' ifadesini kullandı.

''Mısır ordusunun, çok zor bir imtihanla karşı karşıya olduğunu'' kaydeden Laricani, ordunun halkın yanında yer alması halinde Müslüman halkın desteğiyle sağlanacak devrimci ve halkçı bir yönetimle düşmanlar karşısında durulabileceğini vurguladı.

Laricani, ''Kendim ve Meclis adına bu büyük ve parlak devrimden dolayı direnişçi ve devrimci Mısır halkının yanı sıra İran, bölge ve dünya halklarını tebrik ediyorum'' ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de ''Büyük Mısır halkını zaferden dolayı tebrik ediyor, onların sevinçlerini paylaştığımızı bildiririz'' sözleriyle Mısırlıları kutlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :