Ali Şen'den Avcı ve TFF'ye tepki!

Ali Şen'den Avcı ve TFF'ye tepki!

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Macaristan ile 1 - 1 berabere kalan Türkiye'nin finallere gitme şansının artık çok uzak olduğunu söyledi.

 

Ali Şen, TRT Spor'a yaptığı açıklamada milli takımda değişimin şart olduğunu söyledi

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Macaristan ile 1 - 1 berabere kalan Türkiye'nin finallere gitme şansının artık çok uzak olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Takım'ın aldığı sonuçlarla oluşturduğu hayal kırıklığının kolay unutulacak gibi olmadığını belirten Ali Şen, TRT Spor'a yaptığı açıklamada sözünü esirgemeden konuştu.

Ali Şen, "Ağır konuşmak istemiyorum ama 50 yılını Türk sporuna vermiş biri olarak Brezilya'ya gidememek çok büyük ayıp çok. Bunu kabullenemiyorum. Macaristan maçından sonra milli takımın teknik kadrosunda değişimin şart olduğuna inanıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Abdullah Avcı'ya destek verdik ama yapamadı. Olmadı, artık bırakıp gitmesi lazım. Ama milli takıma yabancı hoca gelmesin. Andorra maçı öncesi ciddi bir maç olacak açıklamasına çok kızdım. Kimse milli takımla ilgili bize sana ne diyemez. Çünkü bu takım herkesin takımı. Kulüp takımlarında taraftarlar sadece tuttukları takımla ilgili konuşabilir ama milli takım hepimizin ve herkesin laf söyleme hakkı vardır. Milli takımda yabancı hoca istemem. Kulüp takımlarında yabancı hoca olsun ama milli takımda eskiden beri Türk teknik adamların görev yapmasını doğru bulurum"

YILDIRIM DEMİRÖREN MİLADINI TAMAMLADI, YILMAZ VURAL GELSİN

Tecrübeli futbol adamı, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in başkanlığını yaptığı federasyonunun artık miladını tamamladığını söyledi.

Ali Şen, "Yıldırım Demirören'in babası iyi arkadaşımdır. Aile dostumuzdur. Yıldırım kültürlü, efendi iyi çocuktur. Ama bırakıp gitsin artık. Başkası gelsin. Yapamadım demek ayıp değil ki. Ayrıca bütün iyi niyetine rağmen ağır tepki gösterilmesine de üzülüyorum açıkcası" dedi.

Ali Şen'in milli takımın başına teknik adam olarak önerdiği isim de kendisi gibi renkli bir kişilik. Ali Şen, "Yılmaz Vural milli takımı çalıştırabilir. Yılmaz Vural herkesten iyi yapar. Hem aynı zamanda Alman pasaportu da var. Hem Vural en iyisini yapar" ifadelerini kullandı.

Ali Şen'in ilginç bir de önerisi var. Buna göre artık Türk futbolunu yeşil sahalardan gelenler yönetmeli. "Eski futbolcular artık başkan olsun" diyen Ali Şen, "Türk futbolunu onlar yönetsin. Bunu yapılabilecek artık çok kişi var. Yeşil sahalardan gelenlerin hem federasyonda hem de kulüplerde görev alması çok doğru olur" ifadelerini kullandı.

Ali Şen, Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray'a da güven duyuyor. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi'nde de Fenerbahçe'nin tur şansı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin İtalya temsilcisi Lazio'dan daha iyi bir takım olduğunu da belirten Ali Şen, "Fenerbahçe'nin Lazio'yu elemesi normal, elenmesi sürpiz olur. Biz Lazio'dan daha iyi bir takımız. Taraftara büyük görev düşüyor. Seyircisiz maçta ceza alarak tarihe geçtik. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu konuda sanırım kulüp avukatları iyi bir savunma yapamadı. Böyle bir durumda kulüp nasıl ceza alır anlamak mümkün değil" dedi.

GALATASARAY'IN, REAL MADRİD'E ELENMESİ SÜRPİZ OLMAZ
Ali Şen, Galatasaray'ın daha önce Real Madrid'i elediğini ve yine eleyebileceğini de belirterek, "Bunu yapabilir. Galatasaray'ın başında Fatih Terim gibi kariyerli bir hoca var. Dünyanın tanıdığı birçok yıldız var. Ancak Galatasaray'ın Real Madrid'e elenmesi sürpiz olmaz" dedi.

Ali Şen, lig değerlendirmesi de yaparken, Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını iddia etti. Şen, "Bu kolay değil ama Fenerbahçeli Ali Şen'in cevabı bu olur. Ancak Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ni alması bence daha önemli. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olsun. Ligde Galatasaray şampiyon olsun umurumda bile değil. Ama UEFA Avrupa Ligi'ni alamazsak ligde şampiyon olmalıyız" diye konuştu.

Ali Şen, yabancı futbolcuya karşı olmadığını da belirterek, yabancı futbolcu sayısının çok olduğunu ve böyle ülkelerin milli takımlarının da başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.