ALİAĞA BELEDİYESİ EĞİTİM VERDİ; 25 KİŞİ GİRİŞİMCİ OLDU

ALİAĞA BELEDİYESİ EĞİTİM VERDİ; 25 KİŞİ GİRİŞİMCİ OLDU

Aliağa Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen KOSGEB uygulamalı girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Aliağa Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilen KOSGEB uygulamalı girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Aliağa Belediyesi, KOSGEB ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) işbirliğinde düzenlenen eğitimde başarılı olan 25 girişimci adayına sertifikalarını aldı.

 
SERTİFİKALARINI ALDILAR, ŞİMDİ KENDİ İŞLERİNİ KURACAKLAR
Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 27 bin liraya kadar olan hibe desteklerden faydalanabilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 60 saat sürdü. Aliağa Belediyesi ARGE Birimi tarafından düzenlenen Eğitime 110 kişi başvurdu, KOSGEB tarafından yapılan mülakatlar sonucu eğitime katılacak 30 kişi belirlendi. Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayı sertifikalarına kavuştu.
 
BAŞKAN OĞUZ; “DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz yaptığı konuşmada; “Aliağa’mız için önemli bir eğitimi tamamladık. Aliağa Belediyesi olarak, doğrudan reel sektöre, doğrudan insanlarımızın iş sahibi olmasına yönelik bu eğitimleri sürdüreceğiz. Yakında Beceri 10 projesi kapsamında eğitim programlarına da başlayacağız. İnsanları mutlu, geleceğe güvenle bakan bir Aliağa’nın çok daha iyi bir yarınları olacağına inanıyorum.” dedi.
 
GİRİŞİMCİ ADAYLARINA SESLENDİ
Törende girişimci adaylarına da seslenen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Bu eğitim, yeni iş kurmak isteyenler için çok gerekli olan bir sertifika programıydı. Eğitime katılıp sertifika alanlara başarılar diliyorum. Burada içinizde en eski esnaf benim. Çok küçük yaşlarda esnaflığa, ticarete Tahtakale’de başladım.  Sertifika alıp iş kurmak için çaba gösterecek arkadaşlara kapım açık; gelin benimle görüşün, tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya hazırım. Size yol gösterebilirsem çok sevinirim.” Dedi. 
 
ADNAN SAKA; “KURUMLAR BİR ARAYA GELDİ, EĞİTİM GERÇEKLEŞTİ”
ALTO Başkanı Adnan Saka da yaptığı konuşmada, “Aliağa’da iki yerel kurum bir araya gelerek KOSGEB’in de katkılarıyla bu çalışma başladı. Eğitimde aldığınız bilgileri iş yaşamınızda uygulamaya koyacaksanız. Oda olarak çalışmalarınızın her aşamasında sizin yanınızda olacağız. Elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız, sizler yeter ki destek talep edin. Eğitimin gerçekleşmesini sağlayan Aliağa Belediyesine ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi’ne çok teşekkür ederim” dedi.
 
KOSGEB İLE BİRLİKTE YENİ GİRİŞİMCİLER HIZLA ARTIYOR
KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz KOSGEB’in destekleriyle yeni girişimcilerin sayısının hızla arttığını kaydederek, “KOSGEB olarak 1 milyon TL’yi bulan destekler veriyoruz. Yeni girişimciler işletmelerini kuracak, işlerini rutine sokacak ve o saatten sonra birer KOBİ oldukları için KOBİ desteklerine başvurabilecekler. Böylesine önemli bir eğitimi gerçekleştiren Aliağa Belediyesine ve Aliağa Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum ” dedi.
KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün de yaptığı kısa konuşmada; ”Uygulamalı girişimcilik eğitiminin başlamasından bitişine kadar geçen sürede bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
SERTİFİKA TÖRENİNDE BÜYÜK COŞKU
Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kursiyere Sertifikaları; Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Erol Güngör ve Hamdi Erdem ile Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İdari İşler Müdürü Sami Toydemir ile Basın Yayın Halkla ilişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel tarafından verildi. Sertifika töreninde büyük sevinç yaşayan girişimci adayları Aliağa Belediyesi ve Ticaret Odası’na teşekkür etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum