Aliyev Türkiye'yi silecek mi?

Aliyev Türkiye'yi silecek mi?

Gül'ün ziyareti, Obama'nın sürpriz zirvesi ve Erdoğan'ın açıklamaları Azerbaycan'ı kızdırdı. Azeriler Türkiye'yi sildi mi?

Azerbaycanın bölgede yürütülen işbirliği politikalarından kesinlikle geri adım atmayacağını kaydeden Aliyev, "Başka ülkeler arasındaki karşılıklı ilişkilere müdahale etmedi ve etmeyecektir.

Ancak bununla birlikte kendi politikasını bölgede oluşan ya da oluşabilecek yeni durumlara uygun şekilde yürütmek bizim doğal hakkımız ve biz bu hakkımızdan istenilen şekilde istifade edeceğiz." şeklinde konuştu. "Ne siyasi, ne ekonomik ne de siyasi krizler Azerbaycan devletini etkilemiyor." diyen Aliyev, Azerbaycan'ın bölgede katıldığı uluslararası projelerden de geri adım atmayacağını vurguladı.

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, Ermenistan'ın gerçekleri kabulleneceği ve sonuçları ile hesaplaşacağını ümit ettiklerini belirterek, "Ermenistan Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu çözüme kavuşacak. Biz 15 yıldır yapıcı tavır sergiliyoruz, barış görüşmelerine sadakat gösteriyoruz. Ancak karşı taraf da yapıcı olmalı ve Dağlık Karabağ'a hiçbir zaman bağımsızlık verilmeyeceğini anlamalıdır." diye konuştu.

Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ermenistan - Azerbaycan, Dağlık Karabağ meselesinin çözümü, bölgede ve dünyada devam eden diğer süreçleri ciddi şekilde izliyoruz. Azerbaycan devleti kendi politikasını güçlü esaslara dayandırarak yürütüyor ve değişikliklere ayak uyduruyor. Bu böyle olması gerekiyor."

Etiketler :