Alkış: "İsrail İnsanlıkla Alay Ediyor"

Alkış: "İsrail İnsanlıkla Alay Ediyor"

İsrail’in Mavi Marmara saldırısı ile ilgili hazırladığı ve saldırıyı haklı gösteren ifadelerin yer aldığı rapora STK’lar tepkili.

İSRAİL’İN RAPORUNA MAZLUMER’DEN TEPKİ

İsrail’in Mavi Marmara saldırısı ile ilgili hazırladığı ve saldırıyı haklı gösteren ifadelerin yer aldığı rapora STK’lar tepkili. Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış, İsrail’in insanlık suçu işlediğini ifade ederek, “İsrail’in yaptığı katliam tüm dünyanın gözü önünde cereyan etti. İsrail bu raporla insan hakları ihlallerine devam edeceğini ilan etmiş oluyor” diye konuştu.

İsrail’in, Filistin’e insani malzeme taşıyan Mavi Marmara gemisine 9 Türk vatandaşının da ölümüyle sonuçlanan saldırısı ile ilgili kendisini aklayan raporuna STK’lardan tepki yağıyor. Mazlumder MYK üyesi Mehmet Alkış, saldırının tüm dünyanın gözü önünde yapıldığını ve sivillerin öldürüldüğünü hatırlatarak, “Aslında İsrail’in raporunu değerlendirmek bile fuzuli. Çünkü Mavi Marmara olayı yoruma ihtiyacı olan bir olay değildir. Açık, net ve dünyanın gözleri önünde cereyan etmiş bir olaydır. Adalet duygusunu başka bir şeye feda etmemiş İsrailliler dahil herkes bu saldırının ne anlama geldiğini biliyorlar ve bunu ifade ediyorlar. İsrail'de ve ABD gibi İsrail'e sınırsız destek veren ülkelerde bile olaya ve rapora önemli tepkiler gösterilmiş ve halen gösteriliyor” dedi.

“ABD suç ortağı”

Alkış, İsrail’in raporunu kabul eden ABD’nin de İsrail’in suç ortağı olduğunu ifade ederek, “Yirminci yüzyılın başlarından beri dünyayla alay ederek sürdürdüğü işgalle kurulan İsrail, her konuda olduğu gibi, bu olayla ve hazırladığı raporla bir kez daha dünyayla alay ediyor. Zaten Dünyanın gözleri önünde Filistin topraklarının yüzde doksan beşini işgal etmek, Filistinlileri insanlık dışı muameleye tabi tutmak, bu yetmiyormuş gibi Gazze’yi cezaevine çevirip her türlü zulmü reva görmek, ardından hak iddiasında bulunmak insanlıkla alay etmek değil midir? İsrail Mavi Marmara ile ilgili saldırgan tutumunu bu raporla sürdürüyor. Bundan sonra da saldırgan tutumunu sürdüreceğini ilan ediyor. ABD başta olmak üzere suç ortakları da onu desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Tepki gösterilmeli”

İsrail’in işlediği insanlık suçlarına karşı Türkiye ve dünya’nın sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Alkış sözlerine şöyle devam etti; “İsrail'in varlığı gayrimeşrudur, gayrimeşru bir güçten meşru bir davranış beklemek akıl kârı değildir. Peki bu saldırganlıktan ve işgalden rahatsız olanlar ne yapıyor? Adaletin ülkelerinde ve dolayısıyla yeryüzünde tesisi için ne yapıyorlar? Asıl önemli olan bu sorunun karşılığıdır.” Başak Medya Ajans

Etiketler :