Alkol komasında öldüyse kendi sorunu

Alkol komasında öldüyse kendi sorunu

Bira festivalinde aşırı alkol nedeniyle yaşamını yitiren gencin ölümünün ardından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı “İnsan nasıl içeceğini bilmiyorsa, kendi sorunu” dedi

 

Alkol komasında öldüyse kendi sorunu

Bira festivalinde aşırı alkol nedeniyle yaşamını yitiren gencin ölümünün ardından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı “İnsan nasıl içeceğini bilmiyorsa, kendi sorunu” dedi
Yazı Boyutu 10 12 14 16
 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Almanların geleneksel Ekim bira şenliğinin bir benzeri olan ‘Oktoberfest' şenliğinde 27 yaşındakiüniversiteöğrencisi Ahmet Anıl Durmaz'ın aşırı alkol nedeniyle komaya girerek öldüğü iddiaları kentte şok etkisi yarattı. Sivil toplum örgütleri, bir belediyenin düzenlediği ‘bira festivalinde' böyle bir ölüm yaşanmasını ‘göz göre göre facia' olarak nitelerken, örgüt üyeleri etkinliğin bir daha düzenlenmemesi için yargıya başvurma kararı aldı.

BİZ KİMSEYİ TEŞVİK ETMEDİK Kİ!

Festivali düzenleyen Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise bu ölümden sorumluluk duymadığını söyledi. Hatta başkan, güzel bir festival yaptıklarını belirterek “Bu acı olay, beni herkesten daha fazla üzer. Ama 27 yaşında bir insan alkolün nasıl tüketileceğini bilmiyor da, komaya girip ölüyorsa bu kendi sorumluluğu. Üstelik eve döndükten sonra da içmiş” diye konuştu. Amaçlarının Alman lar ile Türkleri kaynaştırmak olduğunu ifade eden Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Ölüm ile festival arasında bira tüketildiği için ilişki yapmayı kışkırtıcılık olarak görüyorum. Çünkü kimse orda bira içmeye teşvik edilmiyor.”

Alkollü İçkilerin Satışına dair yönetmeliğin 19'uncu maddesine göre ise: Ticari fuarlar, yiyecek içecek ihtisas fuarları dışında kalmak şartıyla halka açık alanlarda alkollü içki tattırılamaz veya bedava içki dağıtılamaz. Geçen yıl aynı festivalde Alman turist Agust Michael Nall öldürülmüştü.

ABD'de okuyordu

Antalya 2.Ağır Ceza Mahkemesieski Başkanı Fikri Durmaz'ın oğlu Ahmet Anıl Durmaz, ABD'de üniversite öğrenimi görüyordu. Türkiye'ye tatile gelen genç festivalin ilk günü arkadaşları Abdurrahman Yaşar Namlı, Umut Ayhan ve Servet Erkmen ile buluşarak alkol aldı. Daha sonra Namlı'nın evine giden Anıl Durmaz ve arkadaşları burada sızdı. Sabah uyanan gençler, arkadaşları Anıl Durmaz'ın nefes almadığını fark ettii. Durmaz'ın alkol komasına girerek yaşamını yitirdiği iddia ediliyor ancak kesin ölüm sebebi otopsi raporu sonrası ortaya çıkacak. 27 yaşında hayata veda eden genç, dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Seneye daha büyük festival yapacağım

Tartışmalı festivalin gelecek sene de devam edeceğini vurgulayan Başkan Mustafa Akaydın, etkinliğin Antalya kültürüne büyük katkısı olduğunu belirterek “Antalya çağın gerektirdiği uygarlık kriterlerine uyan bir şehir. Festivale bu sene 45 bin kişinin katılması bekleniyor. Ölümle ilgili üzgünüm ama sorumluluk duymuyorum. Güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum. Seneye de devam edecek, daha da büyüyerek devam edecek” dedi.

STAR GAZETE

Etiketler :