Alkol ve tütün satan iş yerlerine uyarı!

Alkol ve tütün satan iş yerlerine uyarı!

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ilişkin alınması gereken satış belgesi için son başvuru tarihi 29 Nisan olarak belirlendi. Bu tarihe kadar süre uzatımı başvurusunda bulunmayan satıcıların lisansları iptal edilecek.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(TAPDK) 2011 Yılı Satış Belgesi Süre Uzatım İşlemlerine İlişkin Uygulanacak Usul ve Esaslara Dair Kurul Kararı Resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin yayımı tarihi itibariyle sürdürülmekte olan işlemlerde herhangi bir aksamaya ya da karışıklığa mahal verilmemesi amacıyla işletme sahiplerinin yapması gerekenler sıralandı.

Süre uzatım işlemi bedellerinin Ziraat Bankası şubelerinde kullanıma açılmış bulunan TAPDK- Kurumsal Tahsilat Ekranı vasıtası ile tahsili uygulamasının sürdürüleceğinin belirtildiği kararda, kurum tarafından önceki yıllarda düzenlenmiş bulunan ve halen geçerliliğini koruyan satış belgelerinin geçerlilik süresinin, 2011 yılı Nisan ayının son günü olup bu süre zarfında satıcıların, 2011 yılı satış belgesi süre uzatım işlemini 29 Nisan 2011 Cuma günü akşamı mesai saati sonuna kadar gerçekleştirebilecekleri duyuruldu.

Belirtilen süre zarfında süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyetine devam etmek istemeleri durumunda ise yeniden satış belgesi almaları gerekecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :