Allah fırsat vermesin!

Allah fırsat vermesin!

Arınç: Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi istikrar olunca ekonomik istikrarın da at başı beraber gittiğini, geçmişte en büyük eksikliğin istikrar ve güvenin olmayışı olduğunu, hükümetlerin eskiden ortalama bir yılda değişirken, AK Parti hükümetinin 7-8 yıldır görevde olduğunu belirterek, ''Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun'' dedi.

Arınç, Turgutlu Belediyesi Sebze Meyve Hal Kompleksinin açılışında yaptığı konuşmada, Turgutlu'ya her geldiklerinde büyük hizmetlerle karşılaştıklarını, ilçenin kendi rekorlarını kırdığını ifade ederek, dün Köprübaşı ilçesine bağlı Kıranşeyh Köyündeki çocukların kendisinden bilgisayar ve internet kafe istediklerini anlattı.

İmkan bulmaları halinde bunu yapacaklarını söyleyen Arınç, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en iyi göstergelerinden birinin de çocukların talepleri olduğunu kaydetti.

KÖYDES Projesinin Cumhuriyet tarihinin en başarılı projesi olduğunu, Manisa'nın 3 yılda bu proje sayesinde 70 milyon lira yardım aldığını, suyu götürülmedik, yolu asfaltlanmayan bir tek köyün kalmadığını belirten Arınç, köylerin parke taşlarıyla döşendiğini, oyun sahaları yapıldığını, köyleri daha yaşanabilir hale getirmek için gayret ettiklerini dile getirdi. Bu projenin ardından BELDES Projesi yaptıklarını ifade eden Bakan Arınç, eskiden köylerin su meselesi için para bulamadıklarını, yolları yaptırmak için imkan olmadığını kaydederek, ''Çok şükür şimdi doğalgaz isteyecek hale geldiler. Hizmet çıtası yükseldi, standartlar yükseldi. İnşallah imkanlarımız olur, köylerimiz de şehirlerimiz de büyük güzelliklere kavuşur'' diye konuştu.

SİYASİ İSTİKRAR

Siyasi istikrarın önemine dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

''Siyasi istikrar olunca ekonomik istikrar da at başı beraber gidiyor. Geçmişte en büyük eksikliğimiz istikrar ve güvenin olmayışıydı. Bu hükümet 60. hükümettir. 1923'te Cumhuriyetten başladığımızı düşünürsek, çok partili hayata 1950'de başladığımızı düşünürsek, bugüne kadar 60 hükümet geldi, 80 küsur yıl içinde. Ortalama hükümetlerin yılı 1 yıl 3 ay. Ama bir hükümet eskiden bir yılda değişirken, şimdi 7-8 senedir aynı gücüyle çalışmaya devam ediyorsa, kar işin devamındadır. Esnafımız böyle der, kar işin devamındadır. Hadisi Şerif'te de öyle deniyor. 'amellerin efdali az da olsa devamlı olanıdır' İstikrar çok önemli. Çünkü yatırım yapacaksınız gözünüz istikrarda. 'Acaba bu hükümet gider de işler kalır mı, acaba Türkiye karışır mı, acaba Türkiye'yi karıştırmak isteyenler çıkar mı, acaba Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenler muvaffak olur mu, acaba darbe gelir mi, muhtıra verilir mi, acaba şu olur mu, bu olur mu?' Cebinizde para var, yatırım yapacaksanız buradan kar almak, nemalanmak istersiniz. Yaptığınız iş ticari iştir. 'Bu işin sonunda batmak da var' diye düşünürseniz, cebinizdeki parayı sarf etmezsiniz.

İster işportacı olun, ister Manisa Organize Sanayi Bölgesine, ister Turgutlu Sanayi Bölgesine gelin, yapacağınız yatırımın size ne getireceğini doğal olarak düşüneceksiniz. Şimdi sürekli istikrar var. Bunu bozmaya çalışanlar var, bir türlü muvaffak olamadılar. Allah ülkemizi karıştırmak isteyenlere, fesat çıkarmak isteyenlere imkan ve fırsat vermesin. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozdurmasın. Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun.''

AA

Etiketler :