Alman Büyükelçisi'nden CHP'ye yalanlama

Alman Büyükelçisi'nden CHP'ye yalanlama

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi “Daha önce bu dosyada AKP’yi ya da Başbakan Erdoğan’ı suçlayan bir şey olmadığını açıklamıştım. Bu dava hala politik bir mesele olarak görülüyor” dedi.

Kars'a 1893 yılında gelen atalarının 'anavatan' olarak gördüğü Türkiye'den ayrılmayan ve kente 5 kilometre uzaklıktaki Karacaören köyünde yaşayan Alman asıllı Türk ailesini de ziyaret eden Büyükelçi Dr. Cuntz, Albuk Ailesi'nin sorunlarını dinledi.

Vatan Gazetesi'nde bugün yayınlanan bir haberde, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz’un Deniz Feneri e.V davası ile ilgili açıklamalarına yer verildi.

Habere göre, Alman Büyükelçi Cuntz, CHP ve Deniz Baykal’ın iddialarının aksine “Deniz Feneri davasında Erdoğan’ı suçlayan belge yok” açıklamasını yaparak CHP yetkililerini yalanlıyor. Büyükelçi haberde, bu açıklamayı daha önce de yaptığını, ancak davanın hala siyasi amaçlarla kullanıldığını sözlerine ekledi.

CHP MYK üyesi Ali Kılıç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Deniz Feneri davasında sanık ve şüpheliler listesinin en üst sırasında yer aldığını iddia etmiş ve bunu ispatlama gereği duymadan bir basın toplantısı ile açıklamıştı.
Kılıç, yanında getirdiği 13 klasörden birini de Deniz Feneri dosyası olarak gazetecilere sunmuştu.

Deniz Feneri’nde Erdoğan’ı suçlayan belge yok

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi “Daha önce bu dosyada AKP’yi ya da Başbakan Erdoğan’ı suçlayan bir şey olmadığını açıklamıştım. Ancak bu dava hala politik bir mesele olarak görülüyor” dedi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kars’a 35 kilometre uzaklıktaki, Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri’ni gezdi. Alman Büyükelçi gazetecilerin soruları üzerine ülkesinde devam eden Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Almanya ile Türkiye’nin bu konuda iyi bir işbirliği var. Alman tarafı olarak tüm belge ve dosyaları Türk makamlarına verdik. Şu an da hukuk işliyor ve sonuç bekliyoruz. Daha önce bu dosyada AKP’yi ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı suçlayan bir şey olmadığını açıklamıştım. Ancak bu dava hala politik bir mesele olarak görülüyor. Bu hukuki bir mesele. Bence Türkiye doğru hareket ediyor ve gecikme yok.”


Etiketler :