Alman dergisi Türkiye kapağıyla çıktı

Alman dergisi Türkiye kapağıyla çıktı

Ünlü Alman dergisi son kapağına Türkiye'yi taşıdı. Dergi Turbo -Devlet-Türkiye kapağıyla çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Almanya ile işgücü anlaşmasının 50’nci yıldönümü dolayısıyla bu ülkeye yaptığı ziyaretle ilgili Stern Dergisi, Türkiye’yi kapağına taşıdı. ‘Turbo-Devlet-Türkiye’ başlığını atan Stern Dergisi, “Yabancıdan büyük güce- Ülke patlama yaşıyor ve şimdi Arap dünyasına örnek gösteriliyor” yorumunu yaptı.

YUNANİSTAN AB'YE ALINDI ANCAK TÜRKİYE..

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Thomas Osterkorn, kapak yazısında bir zamanlar demokrasinin beşiği kabul edilen Yunanistan’ın herhangi bir maliye sınavından geçirilmeden Euro’ya alındığını, buna karşılık İslami ve geri kalmış bulunduğundan Türkiye’nin AB’ye alınmadığını belirtti. Bir zamanların onurlu Yunanistan’ının iflasın eşiğine geldiğini belirten Osterkorn, Türkiye’nin ise patlama yaşadığını işaret etti.

ERDOĞAN SALDIRGAN BİR ÖZGÜVENE SAHİP

Türklerin çoğunun AB’ye girip girmemeye pek aldırmadığı belirtilen yazıda Türkiye’deki başarının mimarı olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın saldırgan bir özgüvene sahip olduğu, bunun da Kürtler tarafından yeniden hissedildiği kaydedildi. Bir Türk ile evli olan, 6 yıldır İstanbul’da yaşayan Stern yazarı Stefanie Rosenkranz’ın Türkiye’yi 20 yıldır tanıdığı belirtildi. Rosenkranz, “Türkiye, dramatik bir şekilde değişti. Bir zamanlar İstanbul yaşlı bir kadın gibiydi. Bugün patlama yaşayan bir dünya metropolü, gürültülü, kaotik, genç ve enerji dolu. İnsan Türkiye’den Avrupa’ya seyahat ettiğinde, kendini bakımlı bir huzurevine gitmiş gibi hissediyor” diye yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.